Blackfoot är helt klart min vinnare

SPEL

Ibland har man den där känslan av att ha en riktigt bra vinnare på gång. Det händer inte så värst ofta, kanske någon gång i månaden.

I morgon är det dags. Jag spikar och lirar i V75-1.

Om jag inte har missuppfattat allt vad trav heter så är Blackfoot Browning en av landets tio bästa fyraåringar. Förra året var han finalist i Kriteriet och visade kunnande i massor några gånger. Men hingsten var också spänd som en fiolsträng i loppen. Det blev av den anledningen en hel del bokstäver, mest g:n, i resultatraden. I år kutar han utan kulor och kallas numera för valack. Många blir lugna som filbunkar när könsdriften är släckt, blir mer fokuserade på sitt jobb.

Det här gäller i högsta grad Blackfoot Browning. Han har gjort tre starter och varit strålande. Näst senast var han tvåa bakom kanonen Quack Pot i ett stort årgångslopp på Mantorp. Blackfoot avslutade under 1.11 sista 700 med härlig spänst in i mål. Senast slutade han oplacerad, men var lugna – han gick 11,5 sista 800 ute i spåren i ett lopp som vanns av Gigant Neo, han som bollade med Scarlet Knight, ni vet. Blackfoot är startsnabb och tuff till slut och möter ett gäng han bör lägga på rygg. Som sagt, det här är högintressant.

Tjurar vidare med Mastery

Övriga lopp – en snabbgenomgång:

V75-2: Euro Sund måste ha bra chans. Hon är startsnabb och spetsar. Över 1640 meter blir hon inte lätt att plocka. Skrällbud: Lövgårdens Wilma.

V75-3: Herr Jägermeister är en favorit i fara. Hans seger senast var lite av ett blufflopp med körning sista 500. Dödens nu? Jag tjurar vidare med ”gamla” Mastery som gått ruskigt bra på slutet. Bra chans att sänka allt nu. Skrällbud: Someday Soon – 1.08 sista 500 senast.

V75-4: Pass, som det heter i poker. Ingen aning vem som vinner. Måla.

V75-5: Djengis Attack vinner förmodligen. Himla skoj? Men jag är inte typen som pussar storfavoriter och vill därför varna för Kozac Race. Honom gillar jag.

V75-6: Klinsmann Hoss är grym nu. Ta med honom trots katastrofspår.

V75-5: Fräckt lås – Stephanie Brodda och Rosee Amor. Spets och dödens.

Helgens tips

ARTIKELN HANDLAR OM