Tarzan vill bjuda travpubliken på en ny upplevelse

SPEL

Elitloppet i all ära, men det är inte när världseliten ryker ihop det går att göra pengar på trav. Nej, då vet alla allt. Som spelare gäller det istället att upptäcka hästarna innan de blir etablerade.

Jag har hittat en sån på V64 i morgon.

Jag har fått en del syrliga kommentarer det senaste dygnet. Folk undrar varför jag i gårdagens tidning tackar Stefan Melander för att han tar ut Scarlet Knight i Elitloppet: Hästen är ju bara fyra år och givetvis chanslös, Det här kommer att knäcka Scarlet Knight, Är du så dum att du på allvar tror att Scarlet Knight kan hota Varenne? Ungefär så har det låtit.

Ja, vad svarar man på det? Jag har givetvis ingen aning om hur Scarlet Knight kommer att hävda sig mot de bästa i världen. Han kanske förvandlas till en statist och får smyga ut bakvägen redan i försöket. Det kan mycket väl hända.

Vann Hambletonian som treåring

Men historien ger oss i alla fall vissa indikationer. Scarlet Knight vann Hambletonian som treåring och nu startar han i Elitloppet, fyra år gammal. Mack Lobell dök också upp som färsk Hambletonian-vinnare när han och John D Campbell vann Elitloppet 1988. Och Mack var väl den mest överlägsna häst vi sett i Elitloppet i modern tid?

Hur ska man värdera en seger i Hambletonian? frågade jag Melander i vintras. Jag vet inte, men att en svensktränad häst gör det är ofattbart, blev svaret. Det är egentligen totalt omöjligt.

Dark Man bästa draget på V-64

Är det inte underbart att Tarzan struntar i allt vad snygg matchning och pengar heter och ger allt för sporten? Han vill bjuda oss på en upplevelse på söndag, han skiter i konsekvenserna. Scarlet är en hårding och det där med att han bara är fyra år stämmer inte i praktiken, i mina ögon är han en ganska gammal häst. Jag är inte ett dugg orolig för att han ska knäckas, förklarade han för mig i söndags kväll.

Bästa vinnaren på Solvalla i morgon hittar jag i V64-4. Dark Man har bara förlorat regelrätt en gång och då mötte han kullens bästa treåring, Duc Aubiose, och satt fast för länge. Dark Man är också lite av ett löfte och är V64-omgångens givna drag. Lira!

Veckans tips

Micke Nybrink