Favoriterna ni inte vill ska vinna

Micke Nybrink: Häng med när jag ratar ett gäng favoriter

SPEL

Sju rätt på Elitloppslördan kan ge enorma pengar. Två gånger de senaste tre åren har en ensam spelare sopat hem 20 millar.

Så jag kör hårt nu. Vinna eller försvinna.

Häng med när jag ratar ett gäng favoriter.

Okej, nu är alltså det vildsint attack à la Mike Tyson som gäller. Favoriter ska däckas och mina bortglömda drag levererar, förhoppningsvis, raka högerkrokar (nåja) mot övriga spelare. Risken finns förstås alltid att några i stället utmynnar i pinsamma rallarsvingar i tomma luften – men det får jag ta.

Tout ou Rien är storfavorit i V75-2. Han är bäst, inget snack, men hur hanterar han 30 000 vrålande, ölstinna travdårar på läktarna? Och hur klarar han långresan? Fråga inte mig – jag garderar. Min vinnare heter Nightmare Buttler. Efter att ha sett hans senaste start i Kalmar tror jag en hel del på honom. Han försvann då i spets i 11-fart sista 700 och var ruskigt fin, okörd. Spets igen? Inte omöjligt. Streckad på 25 procent.

Jag tvivlar på Home Alone

Home Alone är en av Sveriges största talanger. Han vinner V75-3 om han funkar. Men gör han det? Jag tvivlar, han travade inte bra senast, var nära galopp både i sista sväng och strax före mål. Och hur klarar han av publiktrycket? I det här loppet har jag ett jättedrag i Pleasant Winner. Östersundhästen var kanonbra i dödens senast och kommer att vara ännu vassare nu. Han ska nämligen tävla barfota för första gången. Pleasant Winner har drömläge och är snabb ut, och bara streckad på 17 procent.

I Harper Hanovers, långloppet och V75-7, tror jag på danske Demilo Crown. Hans senaste seger i Halmstad var mycket imponerande då han strök runt allt i 1.11-fart sista 700 till smått överlägsen seger. Demilo Crown (12%) är en skjutare som verkar ha hittat stilen på allvar. Jag tror inte att favoriten Etain Royal (formen?) tar 20 meter på honom. Värst emot kanske istället Arts Photo Bigi är? Hur som helst, jag spikar Demilo Crown.

Fler miljonhästar: Super Lee Wine (5%, V75-4), Eli Sea (10%, V75-5) och Miami Cape (5%, V75-6).

Lycka till!

Helgens tips

ARTIKELN HANDLAR OM