Två heta drag med drömläge

Micke Nybrink: Strecklistan innehåller även tveksamma favoriter coh bortglömda formkort

SPEL

Två underbara travare, båda var ruskigt bra i senaste starten – nu med drömlägen. Där har ni mina drag på V75.

Strecklistan innehåller även tveksamma favoriter och bortglömda formkort.

Classy Victory (V75–2, 34%) är drag nummer ett. Hon är grym nu. När hon vann på Trion hemma i Bollnäs senast satt jag bara och gapade. Hon mer eller mindre exploderade förbi och ifrån motståndet sista 700. Klockan visade 1.11 sista 800 och då satt kusken och vinkade till publiken i 30 meters ledning upploppet ner. Distansen, 1640, är ett stort plus och jag spikar utan blink.

Steel Guitar (V75–7, 47%) är drag nummer två. Han är också grym nu. Näst senast var Steel Guitar snuskigt fin när han flög förbi allt över upploppet. Senast var han rent av ännu vassare då han sänkte allt sista 700. Åke Svanstedt åkte runt motståndet i 1.11–fart och det var bakvänd pisk och full fart över mål. Från spår sex gasar Svanen för spets och jag tycker att det ser ut som straffspark, eller i alla fall frisprak utan målvakt, särskilt när enda hotet, Mark One, dragit åttondespår.

Klinsmann – nu som travhäst

Veijo Heiskanen rattar två roliga rysare. Klinsmann Hoss (V75–3, 15%) är i en hemsk form, såg toppfin ut senast men kom aldrig till från bakspår på 1640. Klinsmann spurtade i alla fall rykande i skymundan och det var samma visa näst senast: då gick han som ett lyse efter galopp.

Veijos andra luring är Lövgårdens Wilma (V75–4, 26%). Jag varnade för henne senast på V75 och då gick hon som ett jehu till knapp förlust mot storfavoriten Euro Sund. Jag släpper henne absolut inte. Löser det sig så?

Tout ou Rien är storfavorit i V75–1. Han är överlägsen i klassen – men det är min plikt att påpeka att han galopperade i värmningen senast, var nära att ”brasa” även i loppet, måste tävla med bakskor och att täta starter knappast är någon hit.

I guld (V75–6) är Lass Zefyr en favorit i fara. Jag inte tycker att han såg särskilt bra ut på Bjerke senast. Visst blev han störd – men han gick ju inget. Jag undrar om han mäktar plockar ner Digger Crown?

Pilbläsen (V75–5, 19%) tävlar barfota nu och det innebär att han är 30–40 meter bättre än vanligt. Han är het!

Helgens tips

ARTIKELN HANDLAR OM