Klasslös omgång kan ge miljoner

SPEL

Klasslöst och ruskigt svårt. Så ser det ut på V75 den här veckan.

Jag klagar inte, utan dreglar. Jag har hittat ett par tuffa drag i jakten på potten.

Här följer en snabb analys av omgången som bör ge miljoner.

V75-1: Det bästa först, Nyby Exet är utan tvekan draget med stort D i morgon. I lördags spurtade han mycket bra sista 500 ute i spåren i det V75-lopp som vanns av Kronan På Verket. Ni såg inte det i tv, på grund av en jättemiss i överförningen visades inte V75-6. Men jag har sett loppet i efterhand och kan lova att Nyby Exet var riktigt vass. Att han blev diskad för trängning på upploppet innebär bara att Micke Lindmark är extra segersugen nu.

Jag räknar med full gas från start, sedan lugnt en bit och säker vinst. Mer action än så blir det inte. För vem ska gå fram och pressa? Just det, ingen. Ibland är trav så här enkelt.

V75-2:  Majestät Ås är alldeles för stor favorit. Visst kan han vinna men jag har imponerats av både Kickdown P.Drew (9%) och Primula Night (24%). Även Gourmet Lavec (10%) ska med på allt.

Ingen av de här tre är sämre än storfavoriten, chansen är i stället god att någon av dem visar sig vara bättre.

 V75-3:  Mastery är en hyfsad favorit – men det finns godis i strecklistan bakom honom. Sex procent på formtoppade Jizo Frö är ju strålande lite. Ta med 1, 2, 6, 7, 8, 10 och sitt lugn.

V75-4:  Fanny Filiokus är en dålig favorit. Hon är tvångsmässigt ojämn och inget för mig. Jag har en sund spik i Livelina Crown. Hon har varit grymt bra i de två senaste starterna och körs av Erik Adielsson.

 V75-5: Termitt lär spetsa och han vrålas det om – men jag har ingen koll på honom och säger syn. Buas Elden, Guli Gutten och Villrigel åker med på min lapp.

 V75-6:  Omgångens äckligaste lopp. Mr King köper jag inte alls som storfavorit, han kan dessutom bli över från start.

Jag anar vild körning och varnar för spurtstarka duon Stallone Tuna (5%) och Rohas Fighter (7%).

 V75-7: Skit också, nu är pengarna slut. Men? det här vinner väl Pleasant Winner fram och baklänges? Om vi stryker lördagens bottennapp så är det toppchans. Jag gör som Moses, jag tar en rövare.

Helgens tips

Micke Nybrink