Klart att man vill vinna stort

SPEL

Ett av tre spel gick in i lördags, i sista loppet lyckades Pleasant Winner slå sig förbi ”kämpen” Air Dream. Jag fick 4,53 på den vinnaren och det behövdes efter en annars nattsvart dag i Skellefteå.

Det började i V75-1 där mitt stora drag, Nyby Exet, tog spets helt enligt ritningarna. Som väntat fick han också sänka farten, 1.19 första rundan. Jösses. I det läget hade jag kunna spela både skjorta, byxor och kalsonger på honom. Tur att ingen gav mig chansen. Nyby Exet gav sig lika enkelt som Lillen Eklund på sin tid. Det var ett uselt lir.

Livelina Crown kan jag i alla fall snacka bort. Eller hur? Hon blev ju fastlåst med allt kvar och nog hade Fanny Filiokus – 19 första 2000, snubblade undan på foto som tveksam brakfavorit, blä – fått sträcka på sig om Livelina slunkit loss. Jag säger som Edith Piaf, jag ångrar ingenting.

Jag har fått en del gliringar för att jag försöker fälla favoriter. Konstigt. Är det inte just vad spelet går ut på, att sopa hem en massa pengar? Tro mig, det är enklare att göra det om favoriterna bränner av. Det vinner inte mer än två, tre favoriter i snitt per V75-omgång. Tänk på det när du streckar – misstro och gardera om du känner minsta tvekan. Vem spelar V75 för att hämta ut 6 000 spänn? Inte jag i alla fall, ska jag torska varenda lördag vill jag ha minst sexsiffrigt de få gånger jag har sju rätt.

Turja snackar redan om revansch

Stig H och Victory Tilly satte jänkarna på plats i Nat Ray Trot. Det nya världsrekordet imponerar – men inte det faktum att Johansson smashade in två enhandare med körspöet över upploppet. Ändå var Stig rena söndagsskolegossen om man jämför med övriga kuskar i loppet, för att inte tala om gänget i Hambletonian, där gick piskorna som propellrar. Jag tittade åt ett annat håll.

Victory Tilly lär dock inte få ha kvar sitt nysatta världsrekord året ut. Jori Turja är måttligt road att Varenne blivit av med sitt rekord och snackar redan om hämnd i USA i höst.

Till sist: Varenne fick spår två bakom bilen på lördag, Scarlet Knight åttonde. Vem fasen lottade så illa? Grabbar, har ni inte hört talas om att ”lägga leken”...?

Veckans tips

Micke Nybrink