Välj Jukebox – få jackpott

SPEL

Jackpott på V75 och det är läge att spela hårt.

Men hårt betyder ju också dyrt – och man är ju inte precis pojken med guldbyxorna med två veckor till lön.

En förlösande spik behövs. Jag har hittat den i vidöppna V75-6.

Men Varenne då? Han är väl ofattbart oslagbar. Troligen, eller visst – för efter spårlottningen gick luften ur duellen mot Scarlet Knight. Egentligen kan ingen häst vara stenklar när Scarlet Knight är med, utom möjligen? Varenne. Jag är ändå så naiv att jag hoppas på fight. Jag fantiserar om att Tarzan blåser till ledningen. Sen (nu är jag uppe bland molnen) svarar Melander ut Varenne så länge lampan lyser. Då, först då, blir det stor sport på Solvalla. Och säga vad man vill – men Scarlet Knight är nog inte direkt skitenkel att slå från spets, inte ens om man heter Varenne.

Min förlösande spik hittar jag i luriga V75-6. Fast lurigt är det bara för dem som inte inser att Jukebox (45 procent) vinner det här som ett skott. Jukebox har alltid varit lovande och i de senaste starterna har han blommat ut. Senast, när han vann V75, var det uppvisning i spåren sista 700. Det bli samma visa nu, motståndet är jag inte ett dugg rädd för och som låg-procentare är han jätteintressant.

Jimmy Greaves – en ny häst

Jimmy Greaves (17 procent) är jag också kraftigt inne på. Den här hästen skrek jag om i vintras, men då floppade han totalt i ett V75-lopp. Då var Jimmy bara stark.

Sen en dryg månad tillbaka tränas hästen av Harri Tuominen och där har han gjort tre starter. Vi snackar om en ny häst. Senast på V64 lekte han sig till överlägsen seger på 13,6 full väg. Jag kan inte annat än att stormvarna.

I V75-3 nöjer sig många med två streck, Extreme Value och Dream Shogun. Inte jag. Jag är alldeles för sugen på Jasmin Brick. Hennes spurtförmåga är något alldeles extra, näst senast flög hon fram som trea bakom nämnda duo. Som fyra-procentare en jackpotomgång är hon ett fynd.

Övriga miljonhästar: Ivory Pearl (10 procent), Inspector Godiva (4 procent), Mr Last ( 7 procent).

Favoriter i fara: Hilda Zonett (fastnar invändigt?), O’Malley Hornline (ser inte stabil ut), Dash Girl (osäker, ospeedig), Varenne (nä, jag skojade bara).

Helgens tips