”75 spänn är för dyrt för att få se trav”

Micke Nybrink: Ska man behöva betala för att torska en femhundring?

SPEL

Det blev ingen limousine hem i lördags. Jag får väl säga som den legendariske storspelaren Nick ”the Greek” Dandalos: ”Det näst bästa efter att spela och vinna är att spela och förlora. Huvudsaken är att man får spela.”

 Annars var det förstås häftigt med duellen mellan Varenne och Scarlet Knight. Det blev nästan som jag hade drömt. Varvet kvar sa vi till varandra: Nu, nu jäklar får han stryk, italienaren. In i sista sväng försökte vi gasta in Scarlet, som när Copiad tog emot Pine Chip, men vi tystnade snabbt: Varenne glufsade i sig honom i två tuggor. ”Tarzan” hade då gjort allt han kunde, han hade ryckt av sin hästs alla skor, han hade dragit stenhårt och kört 11,5 hela vägen, allt till ingen nytta. Ändå måste man väl säga att Scarlet Knight är fantastisk? Det finns bara en häst i världen som kan slå honom på det sättet, och snart går den hästen i pension.

 Jag nästan räknar med att Scarlet Knight vinner Prix d’Amerique, Olympiatravet, Lotterian och Elitloppet nästa år. För fan. Melander kan vraka och välja. Tänk på att hästen bara är fyra år och endast gjort två, tre starter mot eliten. Scarlet Knight är inte ”over the hill” precis. Han blir bara bättre, tuffare, snabbare och klokare. Travet och ATG behöver inte leta efter ett affischnamn längre.

 Något som dock ATG behöver få stil på är InterBet, spel via nätet. Som svensk bosatt i utlandet kan man inte spela via nätet hos ATG. Fråga mig inte varför, det låter som rena stenåldern i en tid när gränser suddas ut, euron flödar och miljoner omsätts på svenskt trav hos de utländska nätbolagen. Om det nu är så att ATG ännu en gång har bakbundits av regeringen vet jag inte. Jag misstänker det. Det är sorgligt i så fall.

 Lika tragiskt är det att Solvalla tog 75 spänn i inträde i lördags. Flera besökare var på mig: ”Du måste skälla på dom, Micke, ingen annan gör det.” Så lät det. ”Ska man behöva betala 75 spänn för att få torska en femhundring?”

 Jag håller med. 75 spänn är åt helvete för dyrt. 75 öre borde det kosta. Är det ingen som fattar att man ändå gör av med alldeles för mycket pengar på trav?

Publikkris. Konstigt

?

Veckans tips

ARTIKELN HANDLAR OM