Scarlet Knight missar storlopp?

Stefan Melanders avstängning kan stoppa starterna i Paris och Sundsvall

SPEL

Nästa start för Scarlet Knight var planerad antingen i Paris eller i Sundsvall om två veckor.

Starter som nu riskerar att inte bli av.

Orsaken är att kusken Stefan Melander dömdes till fem dagars avstängning i Jubileumspokalen i lördags, för felaktig drivning.

– Domen är horribel och jag har överklagat. Scarlet Knight startar bara om jag kan köra honom själv, säger Melander om de kommande loppen.

Efter en mycket tapper insats i Jubileumspokalen på Solvalla slutade Scarlet Knight tvåa bakomVarenne. I prispengar inbringade det 400 000 kronor.

Men den femstjärniga prestationen fick en besk eftersmak.

Stefan "Tarzan" Melander dömdes till 10 000 kronor i böter, och fem dagars avstängning för felaktig drivning. Måldomarnämnden ansåg att Tarzan utdelat en "enhandare", det vill säga tagit tömarna i en hand och med den andra slagit hästen med körspöet.

– Så var det inte alls. När vi kom in på upploppet drog jag urryckarna ur hästens öron, och sedan började jag driva hästen. Men snöret till urryckarna var långt och det är därför jag viftar lite med armen, säger Stefan Melander.

Avstängningen träder i kraft lördagen 24 augusti. Det innebär att Tarzan inte kan köra i de tänkta storloppen Sundsvall Open Trot eller i Coupe du Monde du Trot i Paris. Det sistnämnda loppet är det fjärde och näst sista avdelningen av World Cup Trot.

Kanal 75–Sportbladet