Global Chance fick mig att bli helt exalterad

SPEL

Han öppnade på 1.07 första 500 från spår åtta bakom bilen till ledningen, eldade vidare och vann med 20–30 meter på 12,9 – till synes okörd och egentligen missgynnad av den korta distansen.

Låter det referatet som en okej insats? Skulle tro det, själv blev jag smått exalterad framför tv:n. Loppet kördes i Norge så svenska V75-spelare har knappast full koll här. I morgon har hästen spår fyra bakom bilen, körs för första gången av Erik Adielsson och kan aldrig bomma spets. Det bara smäller. Global Chance (41%) är stekhet i V75-3, trots hårt motstånd. Jag är frestad att spika, enda molnet på himlen är att han, eventuellt, kan få problem med långresan och övernattningen på bortaplan. Kolla helst upp det innan du lämnar in, 071-linjerna lär ha svaret. Om allt har gått bra – då räcker det med ett streck. Då är det klartecken. Men om Global Chance ballat ur, vägrat dricka och uppträtt stressat, gardera – och glöm absolut inte Twigs Indeed (11%) i så fall, han såg ut som en dröm senast.

Lågt värde efter två lopp?

Men om vi börjar från början så är risken uppenbar att V75-värdet är lågt efter två avdelningar, typ 20 spänn. Chinas As (75%) såg otäckt bra ut efter galoppen senast och för att jag ska börja spekulera i förlust för Järvsöfaks (92%) krävs det minst tre rågade dricksglas starksprit.

Härda ut, för i V75-4 ser det genast ljusare ut. Ruter Käll, favoriten (60%), är verkligen inget att lita på och tappade dessutom travet den sista biten senast. Garderas.

I V75-5 får Duc Aubiose (65%) svar av Hövding Lavec och det gör att jag röstar på Malabar Circle Ås (45%) alla dar i veckan. Han sprattlade undan senast, pigg som en nyfångad abborre i mål, och speeda kan han. Bra chans, nej för resten, toppchans.

I guld, V75-6, får ni inte glömma Cenit Guy (11%). Han är tillbaka i Elitloppsform igen och även om bakspår på 1640 som regel är självmord tror jag på honom. Han tål ju liksom att dynga på själv mot dödens. Favoriten Igor Brick? Kör inte han bara mest upp skallen och grisbromsar numera?

Korsdrag: Top Guard (V75-1), Twigs Indeed (som sagt), Heavy Fuel och Jazz Jambalaya ( V75-4), Montoya och Archduke Kemp (V75-5).

Helgens tips