Små detaljer räddar V75

SPEL

Victory Tilly och Järvsöfaks förvandlar V75 till V5.

Risk för låg utdelning? Självklart, men strecklistan innehåller både tveksamma favoriter och bortglömda hästar, detaljer som kan bli vår räddning.

Speedy Kent är stor favorit i V75–1. Han är bra – men det faktum att han är ovan vid voltstart gör att gardering är given. Redan här hittar jag omgångens fynd. Pride Brother (Svanstedt) är i härlig form nu, precis som i fjol vid den här tiden. Hans resultatrad avslöjar ingenting, den är allt annat är bra – men den ljuger. Senast mötte han hårda hästar och kom bort i ett taktiklopp, näst senast satt han fast och för tre starter sedan gick han vassa 1,11 sista 800. Att Pride Brother bara är streckad på sju procent känns som en skänk från ovan.

I V75–2 kan det bli Åke Svanstedt igen. Arrow Tilly (21%) flög fram senast efter en hopplöst resa i kön. Visst riskerar han att åter hamna långt bak men om han spurtar som senast kan det ändå bita bra över Bergsåkers 212 meter långa upplopp.

Första natten på bortaplan

Lady Brick i V75–4, favoriten, vet jag inte vad jag ska skriva för elakt om. Hon kan vinna. Men det är i alla fall ett sto- och lärlingslopp och samtidigt bortamatch för Lady Brick. Strecka både Alphie och Quick Harmony här.

Övernattar för första gången, har varit struken sen sist och dessutom med ett snävt andraspår i voltstart. Låter det som en bra favorit? Nej, Komet Kärn ska garderas i V75–6, trots att han var grymt bra senast. Jag tror på Majestät Ås (36%) här. Svante Båth har ju vissa framgångar nu och här kan det bli ny seger. Springspår, pricksäkre Lasse Lindberg och startsnabb häst är trevliga faktorer. I lördags hoppade Majestät Ås med rubbet sparat i sista sväng. Den plumpen gör honom inte sämre, bara mindre betrodd.

 Alfons Crown är klar favorit i V75–7. Han var ruskig i V75-finalen senast och normalt sett vinner han nu. Minusfaktorer? Nja, han är väl inte som ett lås bakom bilen och resan från Göteborg till Sundsvall är ingen lek i värmen; det finns väl ingen AC i bussen? Mitt motbud är Palmer Zonett (21%). Tuffingen Robert Bergh lär ”försöka lite” från start, det vill säga gasa tills han sitter i spets. Sen lär Palmer försvara sig väl.

Helgens tips

Micke Nybrink