Sunderland trivs bra mot Everton

SPEL

Stor risk för att endast en svensk får starta på Stadium of Light mellan Sunderland och Everton.

  Hemmalaget får tipset med statistiken i ryggen.

Sunderland är en splittrad klubb för dagen. Supportrarna har delat upp sig i två läger, för och emot managern Peter Reid.

Reid själv säger att ingenting kan få honom att självmant lämna jobbet och än så länge har han styrelsens förtroende. Han tippas dock vara en av de managers som får lämna jobbet först denna säsong om resultaten uteblir.

Sunderland gjorde 29 mål på 38 matcher ifjol och det är usla siffror. En stark defensiv innebar ändå förnyat kontrakt.

Nu jagar Reid förstärkningar. I veckan gjorde han klart med Leicesters ytter Matthew Piper och Reid har också förhandlingar igång med franska Lens över forwarden Pierre-Yves Andre. Prislappen är satt till 4 miljoner pund och det avskräcker inte Reid.

På lördag väntar Everton på Stadium of Light. Ett lag som Sunderland har slagit hemma tre säsonger i rad. Jocke Björklund spelade premiären och lär få nytt förtroende då Emerson Thome är skadad.

Evertons svenskar, Tobias Linderoth och Niclas Alexandersson, fick inte starta mot Tottenham.

  Linderoth fick inte ens spela medan Alex byttes in i mitten av andra halvlek. Troligen får båda nöja sig med en bänkplats igen. Linderoths defensiva kvaliteter skulle annars komma väl till pass i en tuff bortamatch. Sportbladet nöjer sig med att kryssgardera ettan.