Lutfi Kolgjini – en profil som behövs

Micke Nybrink: Lägg Victory Tilly utanför toton

SPEL

Helfestligt med Victory Tilly och Järvsöfaks på V75 i lördags? Nej fy, lägg dem utanför toton i fortsättningen.

Men det kanske var ett rent beställningsjobb från ATG:s sida? Nu fick pamparna som de ville – jackpott på lördag och spelhysteri direkt efter lön.

Lutfi Kolgjini är knäckt. Snacket gick i trav-Sverige förra veckan. Domarna förföljer honom, säger han. Nu funderar han på att lägga av.

Jag har ingen aning om det är domarna som är övernitiska eller Kolgjini som uppträder omoget, men det faktum att travmyndigheten (STC) satt honom under specialbevakning, ”särskild observation”, stinker. Är det inte likhet inför lagen som gäller inom travet?

Kolgjini är en travets profiler, han bjuder alltid på sig själv, det händer grejer hela tiden, och han är så långt ifrån slätstruken man kan komma.

Om han lägger av är det illa. Ingen sport blomstrar där bara intetsägande, strömlinjeformade robotar premieras.

Kolgjini – travets McEnroe

Det behövs färgstarka personer, det behövs killar som McEnroe, Maradona, Tyson och – Lutfi Kolgjini; grabbar som får igång snacket, som drar publik, som kör sitt race och skiter i konsekvenserna.

Att försöka tämja dem är ingen bra ide. Då skulle vi ju missa godbitarna, som när Kolgjini dömde ut Lindesbergs bana i tv – var inte det underbart?

Banan var som en potatisåker och det var konstigt att ingen häst skadade sig den tävlingsdagen. Men ingen vågade säga något, rädslan att uppfattas som en grinolle var för stor, men Ludde gav väl fan i det. ”Upp med plånboken och fixa underlaget eller kör V75 någon annanstans i fortsättningen”, dundrade han och fick folk att hoppa högt hemma i soffan.

Själv kan jag inte skylla på underlaget i helgen. Mina tre spel galopperade lika taktfast som hästarna på Täby. Men nog hade Pride Brother vunnit utan sin startgalopp – som han gick efteråt! Och nog hade Majestät Ås vunnit från spets i V75-6.

Bortförklaringar? Absolut, men en spelare utan ursäkter är en spelare som inte kan fortsätta, då är det dags att lägga av. Man har alltid rätt, det blev bara lite fel

?

Veckans tips

Micke Nybrink ([email protected])