Travskrällarna som kan ge dig miljoner

Micke Nybrink levererar alla tipsen inför jackpothelgen

SPEL

I helgen kommer vi att spela på trav för över 100 miljoner. Det är jackpot på V75 i morgon och nypremiär för V65 på söndag, då även Derbyt avgörs. Klart att man vill vara med och hugga.

Jag har jobbat i mitt anletes svett med de 13 loppen och hittat några riktiga fynd: två fräcka spikar på V75, en skolboksvinnare i Derbyt samt ett tufft drag i V65–3. Och så några rediga skrällar, förstås. Det är sådana vi behöver.

Prince Ville är storfavorit (80%) i V75–1. Här ställs man som spelare inför ett svårt val direkt. Är han en spik? Nja, jag är sugen på att gardera. Ville är bra, men inte felfri. Han har dessutom varit sjuk sen dess och inte startat på sex veckor. Jag kräver färska formbesked av storfavoriter. Sokrates Gull (32%) är ett hett motbud om Prince Ville sviker. Hans sista 800 på V64 förra veckan var strålande. Megaskrällen heter Handsome Value (2%).

Första fyndet i V75–2

Spika Mae Jean Boko i V75–2, säger många. Visst, hon är blixtsnabb ut och var duktig senast på Solvalla, men jag tar inte rygg – för här hittar jag lördagens första fynd. Jag är helt på det klara över vem som sitter bakom bästa hästen och singelstreckar utan att darra. Örjan? Erik? Stig H? Lägg av, det här vinner Ingrid.

Gulddivisionen (V75–3) ser vid en första anblick lurig ut. Herr Jägermeister var mycket bra senast och Home Alone är ingen sopa. Och Digger Crown vinner i stort sett var han än visar sig. Vem det blir? Ingen av de här tre, jag tror mig ha hittat en solklar spetsvinnare här, lördagens fynd nummer två, en häst som jag spelade senast som då galopperade som okörd i sista sväng. Nu blir det revansch. 

Doldis bär favoritskapet

I V75–4 är favoriterna tveksamma. Mable Newmen (45%) är svår med voltstart och har aldrig, på elva försök, vunnit på 1640 meter och Euro Sund (60%) har jag ingen känsla alls för. Schas! Ottey Tim (9%) och Be Wild (29%) är givna streck här.

Run For Vuggt (63%) är ingen kändis men han kommer med bara ettor i raden och blir därför hårt betrodd i V75–5. Men innerspår, starttrög häst och okänd (i sammanhanget) kusk gör att gardering är lika självklar som nubbe till kräftorna. Skrällbudet är Pentagon Qui (10%).

Vidöppet i V75–6 när Tout Ou Rien (73%) fått tolftespår. Varning för vrålsnabba Annabelle Hall (9%) samt lille kämpen Stanton’s Sture (10%).

I V75–7 är det också läge att måla. Glöm inte Enrico Abb (10%) och Louis Hycklinge (12%) när penseln ändå är framme. Båda håller hysterisk form.

Tror på Hultmans kusar

V65-premiären på söndag kan bli favoritbetonad. Ett bra tips är att börja med att strecka alla hästar som tränas av Stefan Hultman. Jag snackade med Hultman på Valla i onsdags och han meddelade, lite lugnt:

– Jag har fyra bra chanser och en luring på V65.

Han fortsatte:

– Energetic (V65–1) plågades inte alls senast och håller toppform, Naglo (V65–4) har en passande uppgift, Pine Dust (V65–5) är ruskigt bra nu och From Above (V65–6, Derbyt) kommer att vara klasser bättre på söndag när jag lägger på honom det helstängda huvudlaget. Örjan var tröttare än hästen efter kvalet senast?

Alla de här har bra chans. Luringen är Petra Palema i V65–2, hon kändes som i fornstora dar senast, enligt Örjan, men fick aldrig chansen.

Hultman är en obotlig optimist men den här gången är han även realist. Jag köper snacket rakt av.

Nybrinks helgfynd

Micke Nybrink ([email protected])