Kan man inte klona Svanstedt?

Micke Nybrink: Jag skulle bada i pengar om inte Stig H vann med alla favoriter

SPEL

Tänk om det fanns fler Åke Svanstedtar i loppen.

Tänk om Stig H inte vann med alla favoriter på Solvalla.

Då skulle jag bada i pengar.

Inbillar jag mig.

Jag fick bara in en vinnare av fyra i lördags och på V75 sket det sig redan i starten. Lasse Lindberg gasade till spets med min spik, Highly Unlikely, men galoppen kom efter 550 meter. I det läget var varvräknaren långt uppe på det röda, det bara skrek i bitarna. Trodde Lindberg att han var på Monza-banan möjligen? Hur som helst, utan galopp hade han knappast förlorat, även om man ska vara försiktig med sånt eftersnack.

Roligare var det att se Åke Svanstedt. Karln var fullkomligt sjövild i sulkyn. Det var underbart. Kan man inte klona upp ett gäng Svanstedtar och rutinmässigt skicka ut gröna kuskar i loppen, så att det händer något, så att vi slipper alla spetsvinnande favoriter.

Lägg Self Timer på minnet

När Svanstedt sköljde runt allt med mitt drag Self Timer glömde jag nästan bort eländet i V75-1. 4,90 fick jag på Self Timer som ju var snuskigt bra. Fyraåringen travade 13,3 ute i spåren med en tokspeed på sista långsidan. Jag undrar hur fort han travar i spets en varm sommardag? Self Timer kan bli ett utropstecken det närmaste året.

Även om Stig H körde bort favoriten Magic Road i V75-2 i lördags, blev kvar på perrongen när tåget gick, kan vi inte hoppas alltför mycket inför V64 i morgon. Johansson har en drös feta chanser och normalt sett gäspar han lite och bredsidar sedan in ett par, tre stycken. Tjohej. Är det något han kan så är det att vinna med favoriter på Solvalla.

Men nu glömmer vi Stig H och hans gamla favoriter. Nu spelar vi på hästar som ger något. I V64-3 är Bright And Early intressant. Han visar uppåtform och var faktiskt förbannat bra när han krossade allt senast. Läget är perfekt och hästen är både stark och speedig. Ett bra spel, även om Johansson kör favoriten?

I V64-4 tror jag på löftet Came. Ja, jag vet, startspåret är iskallt – men säg inget till hästen. Och kör i god tid, Björn Goop, kör som Svanstedt, du har täckning, jag lovar.

Veckans tips

Micke Nybrink ([email protected])