Satt kusen fast senast? Bara att lira!

Micke Nybrink levererar helgens tips

SPEL

Alltid när jag är på trav kollar jag efter hästar som sitter fast i mål, helst ska de sluta oplacerade.

När de dyker upp nästa gång är de heta – och ändå trivsamt bortglömda. Många kanske inte såg.

Perfekt, då är det dags att ta betalt.

Tout ou Rien (V75-1) blir som vanligt stor favorit. Han är bästa hästen i fältet, men jag undrar hur det är med formen? Han känns lite som en boxare som åkt på stryk men ändå vill gå en match till. ”Lägg av, det är inget fel på mig.” Jag kan ha fel, Tout ou Rien är kanske på topp igen i morgon, knockar allt och då säger jag grattis, men det är bara en gissning i så fall. Jag spelar hellre på fakta – han var blek senast, i alla fall för att vara honom.

Mitt drag i loppet är Viktig. Han smög med invändigt på V75 senast och flög fram den sista biten efter sen lucka. Hästen såg dunderfin ut som sexa i mål, en placering som inte precis sticker i ögonen.

Läget är perfekt i morgon, han är snabb ut och i mitt program står det redan spets. Går han att slå sedan? Det vete fan.

”Nestorn” känns given

Nestor Sund i V75-3 är nästa spelidé. Han skenade i starten på V75 senast, sprang ikapp klungan och satt sedan fast med alla krafter i behåll. Jag tror inte att han behövde duscha efteråt. Nu gynnas han av hemmaplan och lång distans. Visst är motståndet hårt men ”Nestorn” känns som given förstahäst på min lapp.

Kronan På Verket (V75-6) fick inte heller fritt fram senast. Det var i lördags. Med lucka hade han vunnit – han klättrade på de andra över mål. ”Kronan” är blixtrande startsnabb, springspår är drömläge och i spets växer han. Dessutom rycker man av honom skorna nu. Det låter väl okej?

I V75-4 plussar jag på Copyman. Han har övertygat på slutet och hade haft tre raka om han inte blivit påkörd näst senast. Copyman har Copiad som farsa och är alltså inte typen som som känner efter när det tar emot lite. Bra chans.

Favoriter i fara: Zeus L. – hur är formen? Fakir Lavec – dito, King Taurus – på läget förstås.

Miljonhästar: The Trippel Girl – sylvass senast, Col McLaine – dunderform, Pride Brother och Sheriff Pasha.

Helgens tips

Micke Nybrink

ARTIKELN HANDLAR OM