Lita inte för mycket på guldsnacket

Micke Nybrink hittar omgångens fräckis i V75-7

SPEL

De säger att han får svårt att räcka i gulddebuten. Skitsnack. Jag tror att Pleasant Winner täpper igen truten på belackarna i morgon.

I V75-7 hittar jag omgångens fräckis, en tioprocentare som kan bli en mardröm för spelarna.

Är den inte lite av en skyddad verkstad? Jag syftar på Gulddivisionen så här års, när inte Victory Tilly och Scarlet Knight är med. Då ska man inte hetsa upp sig, då ska man snåla med superlativerna. Samma halvtrötta gäng möts varje vecka och hyllas okritiskt som fantastiska kanoner. Men är de så bra egentligen? Nej, nej.

Därför är jag inne på att benknäckaren och rookien Pleasant Winner kan ge guldligan en omgång i morgon. Jag har pratat med kusken, Jan-Olof Johansson, som lovar att han inte kommer att backa en meter från start. ”Nej, jag kör”. Den informationen räcker för mig, dödens utanpå Titan Ås, stackarn? känns som en bra position. Väl där är det bara att sänka farten, höja garden och ropa: ”Kom då grabbar, kom hit så ska ni få”. Mastery och Stig H lär få rusa i tredjespår utan rygg sista 800 – är det så kul?

Jansson + Agaton = perfekt

Superchip är stor favorit i V75-4. Jag garderar – senast gav han inget begåvat intryck. Schas! Jag stormvarnar istället för Agaton Crown. Han såg ruskigt fin ut i ett Kriteriekval senast, smög med men hade oflyt och drogs bakåt 600 kvar. Sen gick han strålande i skymundan, 13 sista 500 med full fart in i buren, som sexa. Torbjörn Jansson kör igen och han verkar passa perfekt på den svarte hingsten. Berno Bowler i samma lopp skriker en kompis från Skellefteå sig hes om, ”150 meter bättre med Örjan!” Nåja. Jag streckar båda.

Tuffaste draget i omgången hittar jag i V75-7. Nuclear Nightmare har sett ut som en ny häst i de två senaste starterna. Senast var han läcker när han bara tassade undan till smått överlägsen spetsseger. Robert Bergh är en av mina favoritkuskar. Jag tror att Robban trampar gasen i botten. Ledningen med en häst i knallform när man svänger in på Sveriges kortaste upplopp (161 meter) – kan det vara så enkelt? Jobba, Bergh, jobba!

Helgens tips

Micke Nybrink ([email protected])