Veckans favoriter inget att ha

Micke Nybrink lovar valuta för pengarna på veckans V75:a

SPEL

Båda tar ledningen, båda är i kanonform. Ingen av dem är favorit. Jag törs inte lova vinst men garanterar valuta för pengarna.

Veckans V75-favoriter? Jag tror inte på någon.

Att det sedan alltid ramlar in ett par favoriter är en annan sak, det gör det nästan alltid, men utgångsläget kunde vara sämre: vi slipper ju Victory Tilly och Järvsöfaks.

 I V75-1 är Fridhems Ambra favorit. Jaha, och för hur många år sedan var hon i form? Ja, jag vet, hon tränar starkt, frontar och kan ramla undan, men jag skulle aldrig drömma om att lämna henne ensam.

Hilda Zonett är grym nu, hösten är hennes årstid. Lita på att Bergh letar sig loss och skickar fram henne utvändigt Ambra. Bra chans.

 Favoriten Smashmallow kan vinna V75-2. Han har bra spetschans och formen på topp. Men hittills har han inte alls blivit synad så jag garderar absolut. Med vilka då? Elit Gelj är en mycket fin häst. Bakom är det många.

 Favoriten Special Call riskerar att bli fast i V75-3. Det tackar vi för. Jag stormvarnar för Curry som spurtade vasst senast. Curry kan öppna, körs av Olle Goop och är alltså i bevisad knallform. Som sju-procentare är hon jätteintressant.

Läget är kallare än i Sibiren

 Favoriten Matrix var galen senast och ska nu ut på sin första långresa. Behöver jag säga mer? Tänkte väl det. Men vem som vinner vete fan, även om Space Jam och General Neo är givna. 

 I V75-5 har jag räknat ut allt. Sembs Echo Lake missar aldrig spets när hon har framspår bakom bilen. Formen är kanon, hon var riktigt bra som fyra i Oaks senast där hon mötte topphästar som Starlight och Je t’aime Dream. Jag ser inga sådana nu och då är det väl bara att spika?

 Revenue i V75-6 är också en matte-vinnare. Han är startsnabb, har bästa läget och har gått jättebra på slutet. Jag räknar med ledningen direkt, ingen uppvaktning förrän 700 m kvar och säkert undan på speed.

I sista loppet kan jag inte låta bli att tro på Colour August. Jag inser att läget är kallare än Sibirien; jag borde avstå. Men hästen är ju kusligt bra nu. Smäller det inte bara till i sista sväng?

Helgens tips

Micke Nybrink