Tiden för årets bästa spel är här

Micke Nybrink har hittat veckans drag

SPEL

Fiasko för mig i helgen men succé för Sportbladets stora V75-system som gav drygt 330 000 kronor i vinst. Så ska de tas.

Det märks att det är rätt årstid nu, nu är det årstid för oss som älskar spel och struntar i sporten.

Jag hade inte marginalerna på min sida i lördags. I V75-2 trodde jag mycket på löftet Elit Gelj och när oddset blev så pass högt, dryga nio gånger, var det mer eller mindre tvång att spela.

Och vilket lopp han gjorde! Jag trodde faktiskt att han vunnit när hästarna gick över mål, men tyvärr blev det knapp förlust mot Pregnesko Ås, en häst som jag spikade på V64 härom veckan. Han flinade mig rätt upp i ansiktet. Ha! Där fick du din dumskalle.

Lite får de allt tåla

Övriga tips var inga kioskvältare, även om Colour August spurtade bra som tvåa. Revenue och ”Ludde” har väl inte kommit i mål ännu och Sembs Echo Lake var ett riktigt stolpskott, hon tog ju inte ens spets.

Visst var det kul när Thomas Nilsson i tv dömde ut Jörgen Sjunnesson och sa att han sprang hem till morsan och grinade när han inte fick ledningen. Övertramp? Inte alls, det där tål säkert Sjunnesson, en så bra kusk får vara beredd på kritik när han klantar till det. Över huvud taget borde kuskarna oftare få höra när de kör som arslen, särskilt eliten. Jämför till exempel med fotboll där spelarna rutinmässigt blir betygsatta efter matcherna. Sånt slipper kuskarna 99 gånger av 100. Varför då?

Annars är det en härlig årstid vi går in i nu. De förbannade golfklubborna – fan vad snett dom går, måste köpa nya – ligger äntligen i förrådet, och det blir allt glesare med kanoner i startlistorna. Snart är också alla årgångslopp körda. Kan det bli bättre? Nu är det årstid för oss som gillar att spela. Nu är det årstid för oss som struntar i sporten, för oss som bara bryr oss om hur det ser ut i den egna plånboken när vi går hem från travbanan.

Jag har pluggat hårt inför V64 i morgon. Det finns ett dunderdrag: Fasir i V64-3. Tränare Johan Karlsson håller henne högt och det gör jag också. Det troliga är att Fasir körs till spets och sen kan övriga gå hem och lägga sig. Bättre drag än så här hittar man sällan. Lira!

Veckans tips

Micke Nybrink