Sorry – jag satsar på osäkra igen

Micke Nybrink: Jag spikar två lärlingskörda hästar från bakspår

SPEL

Jag har fått ett återfall. Tyvärr, jag har trillat dit igen.

Jag lovade bli en iskall analytiker som spelar på travsäkra hästar med toppkuskar från bra lägen.

I morgon spikar jag två osäkra, lärlingskörda hästar från bakspår – skål!

Run For Vuggt är en fruktansvärt kapabel travare. Just nu befinner han sig i V75:s näst lägsta klass – men där stannar han inte länge. I morgon gör han mos av konkurrenterna i V75-2 och den 9 november vinner han V75-finalen på Solvalla. Ingen aning om vad han kan tänkas möta där, Brunton Tilly kanske? Nej, han är väl i lägsta klassen. Hur som helst, det spelar ingen roll vad Run For Vuggt möter det närmsta halvåret. Felfri tar han inte stryk av någon.

När han vann på Åby senast galopperade han i första kurvan, tappade massor men bara ångande runt till seger sista varvet efter att ha travat 1.11 sista 800 ute i spåren, utan att Björn Olofsson ens petade på sin häst.

Run For Vuggts – en grym jävel

Travlopp är ofta ganska trista, någon halvdan favorit som bestämmer och rinner undan, men Run For Vuggts show senast var underbar att se. Jag njöt, trots att jag inte spelat en spänn. Han är kort och gott en grym jävel.

Det finns bara en sak som kan fälla honom nu, att han galopperar bort sig. Han är inte att lita på de första 300 meterna. Jag tar risken och blundar och håller för öronen. Klarar han sig helskinnad genom första sväng så är det klart.

Little Ekå har jag jagat hela våren, spelat och spelat, utan framgång. Jag kunde ha ägt halva hästen vid det här laget. Nu dyker han upp på V75 med tre raka segrar till goda odds.

Fortsätter med Little Ekå

Little Ekå är jättebra nu. Näst senast flög han förbi motståndet i ett V65-lopp och senast hängde han i tredjespår i ett varv innan han backades ner i kön, uppgivet. Men sen small han ändå förbi sista halvvarvet i 12-tempo på den skitiga banan. Gör han om det loppet i V75-7 i morgon, då vinner han. Eller som jag såg att tränare Helena Egertoft uttryckte det: Jag blir mer förvånad om han inte vinner.

Helgens tips

Micke Nybrink ([email protected])