Rör om i grytan

Micke Nybrink: Nu är det upp till Solvalla att göra spelvänligare V64-lopp

SPEL

ATG kommer inte att göra om V64 till V65. Så mycket vet jag.

Okej, då är det upp till Solvalla att fixa spelvänligare lopp. Det är enkelt.

Rör om i grytan.

 Hur lätt var det att räkna ut att Etain Royal skulle bränna i lördags? Jag spikar honom igen om jag får chansen, om loppet skulle köras om. Han vinner åtta, nio gånger av tio – nu var det den där tionde gången. Men jag vill inte ta äran av Tout ou Rien och travets egen Zlatan, Lutfi Kolgjini. Kanon, ”Ludde”, du slog en tunnel på Stig H. Eller man kanske ska säga schack-matt i fyra drag: spets, släpp, flåsa i nacken, tack och hej.

 En som jag också vill hylla är Åke Svanstedt, och det har inget med Pure Golds seger att göra. Nej, jag är imponerad av alla hans hästar. Vilka ”idrottsmän” de är. Snacka om vältränade.

Svanstedt kör som om han vore Michael Schumacher, litar på att det är full tank och har påfallande ofta täckning för sitt agerande. Nog är han vår hetaste travtränare just nu? Han vinner många lopp för tillfället, men vänta bara, jag tror att det vi sett bara är krusningar inför den storm som komma skall.

Ett gott råd framöver: spela gärna Åke. Jag tror att det kan komma att löna sig. Bensin finns det, som sagt, gott om.

 På V64 är det fortsatt färglöst. Fyrorna fryser inne. ATG har inga planer på att göra om spelet till V65. Så är det, jag har forskat. Därför finns det bara en utväg: Solvalla måste ge oss roligare lopp. Visst är det sport att se Naglo och Brunton Tilly – men inte att spela på dem. Det är inte så upphetsande. Ska vi slå vad om att solen går upp i morgon? Ja, vad spännande!

Halvgalna amatörer

 Vi vill ha svårare omgångar med spelvänligare lopp där åtminstone tre, fyra hästar kan vinna. Vi vill ha lopp där inte bara Solvalla-maffian gör upp efter att ha kliat varandras ryggar. Släpp lös några respektlösa lärlingar och halvgalna amatörer, då blir det action. Varför inte låta catchdriver-ligan stå 20 meter efter med likvärdiga hästar. De är så ruskigt skickliga att de skulle vinna ofta ändå, men inte alltid, som nu? Örjan vann sex lopp.

Gud va kuuul! Kul? Det är ju snudd på tragiskt.

Veckans tips

Micke Nybrink ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM