Trav? Inte From Aboves starka sida

SPEL

From Above och Gigant Neo – båda startar i Elitloppet nästa år.

Men vem vinner i morgon?

Tja, den ene var ”av på mitten” senast, den andre dansade undan.

Det handlar om två otroligt talangfulla travare. Nästa år är From Above och Gigant Neo med i Elitloppet och det är bara början på två karriärer i världseliten. Jag överdriver inte.

Men först ska de göra upp på V75 i morgon i Breeders Crown-finalen. Försöken sa väl allt? From Above var i och för sig jättestark och allt det där – men hur travade häststackarn? Att han inte galopperade var ett mirakel, och som han kastade med huvudet. Paula Radcliffe, släng dig i väggen. Hoppas han undersöktes för whiplash-skador efteråt. Okej, nu överdriver jag – lite.

Gigant Neo däremot såg underbar ut. Han bara svävade fram och det var ett tag sedan han var så smidig.

Jag undrar om From Above kan svara ut snabbstartare som P.S. Super Chill och Hermann Bess om han ”travar” som senast. Jag undrar om? nej, jag slutar fundera och spikar Gigant Neo.

Högst osannolik – men spik

Highly Unlikely är ingen Gigant Neo men ändå en mycket bra fyraåring. Han är också en gjuten spik på min V75-lapp. Resultatraden är medioker, men vi läser mellan raderna. Senast galopperade han när kusken drog tvärstopp och näst senast funkade han inte utan bakskor. Före det kördes han i ”190” första 500 i ett V75-lopp innan det blev galopp. Med en mer sansad styrning tar han inte stryk av någon i V75-5. Dödens låter som en bra lösning. Lugnt och fint nu, Lindberg, du har bästa hästen.

Fler spikar? Visst. Jackson Cage i V75-2 var riktigt bra senast och ses med toppchans. Normalt sett lågmälde och klädsamt blygsamme Hans Adielsson tar ganska stora ord i sin mun om den här hästen. Jag förstår honom – och det gör nog ni också i morgon kväll.

Och så tjatar jag vidare om Pleasant Winner. Jag trodde på honom näst senast, i gulddebuten, men då gjorde ett av sina sämsta lopp. Jag är förlåtande mot mina kompisar och ger honom en ny chans. Folk verkar ännu inte fattat hur bra han är. Eller så har jag fått allt om bakfoten. Svaret får vi i morgon.

Helgens tips