En miljon hägrar...

Micke Nybrink: Favoriterna ska hatas bort

SPEL

I morgon spelar jag V64 för att vinna en miljon, minst.

Favoriterna ska hatas bort. Det är lätt så här års.

Mina skrällar körs av kuskeliten, Adielsson och Lennartsson, men chansspiken är en doldis, en grå doldis.

Jag dömde ut honom, påstod att det aldrig skulle hålla. Han täppte igen truten på mig. From Above vann Breeders’ Crown-finalen i lördags i en stil som man med lite god vilja kan kalla trav. Jag förutsätter att han blev rapporterad av måldomaren och snabbt skickad till sjukstugan av tränaren. Hur som helst, vilken häst han är! Jag är stum av beundran.

Tror ni att Michael Johnson skulle ha vunnit 400-metersfinalen i OS med stukad fot? Men det var ungefär vad From Above gjorde i lördags: han grinade illa, bet ihop och kämpade.

 Själv fick jag också bita ihop i helgen. Jag har bitit ihop i några veckor nu. Och grinat illa. Hur länge ska oflytet sitta i, målfoto efter målfoto? I onsdags var jag och en kompis någon decimeter från en miljon på V64. I lördags spelade jag vinnare på Nyby Exet. Det var ett bra spel: han flög fram i 1.10-tempo sista 600 m ute i spåren – till andraplatsen. Just nu blir allt jag rör vid tvåa. Drygt 19 gånger hade jag fått på Nyby Exet. 5,76 gav han på plats – nä, jag lirar aldrig plats. Man är väl ingen spridare? Som sagt, bita ihop, det är vad som gäller. Man ska vara som From Above, man ska kunna nicka ett bowlingklot.

Skönt att spelsäsongen är här

Men jag klagar inte – det känns ändå skönt att spelsäsongen är här: mörker, lera och sämre favoriter. På V64 ser det extremt öppet ut, så jag tar nog den där miljonen nu i stället. Majesty of Rock i V64-4 är jag sugen på. Har sett honom i två starter och det är utan tvekan ett löfte. Han är blott två år men ser, precis som sin pappa His Majesty, ut att ha det väldigt lätt för sig i början av karriären. Majesty of Rock är ingen svart skönhet, likt sin far, utan grå, grå men skitbra. Han är så kallad skimmel. Senast var han strålande som tvåa efter en våldsam resa utvändigt fina Sue Boko som stod 20 meter före.

Tänk om han får spara sin 1.10-rökare i morgon? Jag står redan i utbetalningsluckan.

Veckans tips

Micke Nybrink ([email protected])