Se trav på ett nytt sätt

Micke Nybrink: Anteckna allt du ser

SPEL

Är du typen som enbart tittar på den häst du spelat på?

I så fall är det är dags för en uppryckning.

Vill du vinna på trav måste du intressera dig för allt som händer.

Öppna ögonen och anteckna.

Från och med nu ska du se på trav på ett helt nytt sätt. Visst ska du följa ”din” häst i loppen, men du ska även hålla koll på konkurrenterna.

Om du är på en travbana – ta chansen att se loppet i repris. Notera vilka som får göra grovjobbet och lägg på minnet hur de klarar sig. En häst som gått utvändigt ledaren hela vägen och kämpat ända in i mål som trea är värd att komma ihåg till nästa gång.

”Var extra uppmärksam”

Var extra uppmärksam när hästarna är på upploppet. Är det någon som spurtar rappt i skymundan men som ändå bara slutar fyra, femma?

Det är högintressant, särskilt om hästen har fullt fart över mål. Någon annan kanske joggar med bakom hästar och ser ut som om den håller på att springa över de andra, sitter alltså fast med massor av krut kvar.

Den hästen är också given att minnas för framtida bruk.

Samma sak gäller när du ser trav hemma framför tv:n. Banda racen och offra en halvtimme efteråt, se om allt och veva upploppet några gånger. Jag lovar att du kommer att hitta något positivt i nästan varje lopp.

Gör en egen lista där du lägger in hästar som svarat för fina prestationer utan att det syns i resultatlistan. Nästa gång de startar vet du att hästen är bättre än raden och att det kan vara dags för seger.

När du väl har en lista är det bara att vänta på att hästarna ska dyka upp i ett lopp igen.

Om du vill vara aktiv och leta är det enkelt att med jämna mellanrum logga in på atg.se på nätet och kolla. Gå till sportinfo, skriv hästens namn – om det är dags för start kommer du att få ett datum, bana och loppnummer.

Avstå spel – ibland

Men... ska man spela på hästarna i alla lägen? Ska man strunta motstånd och startspår? Nja, kanske inte, helst ska ju kraken ha en vettig uppgift.

Möter din listhäst kanoner ska du avstå, men var inte rädd för att lira lite på chans om läget är bra.

Som regel är oddset högt och hästarna behöver inte vinna på löpande band för att du ska gå med vinst.

Veckans tips

Micke Nybrink ([email protected])