Hur friska är Stig H:s V75-hästar?

Micke Nybrink köper två av tre brakfavoriter

SPEL

I morgon är det bara att spika Naglo i V75-1 och Self Timer i V75-5.

Men det vet hela Sverige.

Det är inget tips jag får Stora Journalistpriset för.

Man kan förmodligen gå in på en totomat och fråga vilken jäkla tomte som helst, be om två klara på V75 så rapar han ur sig de här två i ett andetag, utan att ens klia sig i huvudet. Förmodligen lägger han, tomten på totomaten, även till Digger Crown: ”Och så vinner Stig H guld, bara han inte blir fast.”

Ja, ni fattar själva, det finns tre brakfavoriter, alla tror på dem. Jag köper, lite resignerat, två: Naglo och Self Timer. Sveriges bästa treåring, Naglo, möter bara sig själv, han är lite fjantig, och Self Timer vinner sitt lopp åtta, nio gånger av tio. En gång på tio är han väl sjuk?

Men tillåt mig tvivla på Digger Crown. Inte för att han är dålig, utan för att Stig H:s hästar verkar helt under isen. På Solvalla i onsdags var det rent bedrövligt att se dem. Stenhårt betrodda floppade de, en efter en, trots att de var skyldiga att vinna: Lady Chip, Mellby Lindy, Gilbert The Great, Mark One – usch, de var 20–30 meter sämre än vanligt. Det är därför jag sätter ett stort frågetecken för Digger. Hur står det egentligen till i stallet?

Det fina i kråksången är att Johansson är betrodd med flera hästar: Tapto,

Je t’aime Dream och Magic Road är alla favoriter. Jag kallar dem bra favoriter – favoriter som det finns frågetecken kring. Favoriter i fara.

I Taptos lopp, V75-2, har jag hittat en trolig vinnare och en rolig. Marvelous Bråten tror jag mest på. Han är en talang som knappast missar ledningen och sedan talar mycket för att loppet är över. Brilliant Lynn är ”rolig på strecken”, som det brukar heta. Hon är i kanonform, gav ju Tapto en liten match på V64 nyligen.

Varning för Puh Eme

Ivory Pearl kan speeda ner allt i guld om (äsch, när!) Digger Crown stannar och i fjärde schasar jag bort favoriten Earnie: han är för hetsig och bakspår är ett jätteminus. Varning för Puh Eme här.

Nonchalant Hoss är ett givet drag i V75-6. Hon hade varit sjuk inför kvalet och kommer att vara förbättrad. I V75-7 ska det bli kul att se Super Dust mosa allt.

Helgens tips

Micke Nybrink ([email protected])