Räkna med ny uppvisning av Scarlet Knight

Micke Nybrink: Men bästa spelet är på Farin i V64-3

SPEL

Scarlet Knight vinner på V64 i morgon – och Prix d’Amerique om två månader.

I Paris blir oddset bättre. Vi lirar då i stället.

Bästa spelet på Solvalla i morgon: Farin – leder V64-3 runt om.

Jag ogillar att skryta (man måste säga så) men – vad var det jag sa om Stig H och hans hästar inför V75. Alla var hårt betrodda, alla brände av, en kom inte ens till start: vi snackar inte om ett stall i högform precis. Digger Crown fick anföra i 1.17-fart första rundan i guld – i det läget kan man normalt lira obegränsat på honom, låna en miljon av jugoslaviska maffian och trycka in allt med ett leende. Så klar var han.

Jag ger mig sjutton på att ”Gamle Svarten” vunnit om han fått ta hans plats varvet kvar. Men Digger gav sig, var bara usel. Mig gjorde det inget. Jag trodde ju på Ivory Pearl, Sveriges snyggaste sto – och speedigaste? Dryga fem gånger på henne var helt okej med en så tveksam favorit.

Jag spelade Puh Eme – gjorde ni?

Sen floppade, föga oväntat, Earnie. Där vann i stället Onkel Sid, förlåt Puh Eme till 13,77. Honom flaggade jag för i fredags. Spelade ni? Det gjorde jag.

Naglo vann också i lördags. Han var ensam på plan, precis som Rae Boko i stofinalen. Är de inte klara nu, med alla unghästlopp? Jag börjar bli urless på dem, finner dem inte ett dugg roliga. Nej, det är för många storlopp för tre- och fyraåringar. Kulltoppen möts ju varenda vecka. Det känns ungefär som gruppspelet i NHL, gäsp, vem bryr sig?

Inget spel på unghästarloppen

Unghästloppen är ju dessutom sällan särskilt upphetsande för oss som spelar. De bästa hästarna har, tack vare segrar i försöken, de bästa spåren. Har man tur är det tre, fyra djur som kan vinna. Oftast är det bara en, typ Naglo. Sport? Visst, men söndertjatad och urlakad. Spel? Nej, nej, absolut inte.

Inte heller Scarlet Knights start i V64-1 i morgon kan kallas för sport eller spel. Därtill är han för överlägsen, det blir uppvisning, show. Sport blir det först när han vinner Prix d‚Amerique om drygt två månader. Jag tror att han gör det, för fasen. Vad han möter? Ingen aning, spelar det någon roll? Har inte Varenne lagt av?

Micke Nybrink