Årets svåraste omgång väntar

Micke Nybrink hittar veckans chansspik i sista avdelningen

SPEL

3-11-3-12-2-4-11. Så ser min enkelrad ut på V75 i morgon. Den ger väl några miljoner. Årets svåraste omgång väntar så det kanske behövs ett par garderingar.

Såklart, men inte i V75-1. Där spikar jag nr 3 Nightmare Buttler. Motståndet skrämmer inte och spåret är klockrent. Att han bara blev tvåa senast, i första starten efter en tids vila, bryr jag mig inte ett smack om, tvärtom. Nightmare Buttler värmde strålande men kördes snällt: man brukar kalla det för preparé. Jag noterar också att han inte fått starta i morgon, hade gått ur klassen, om han vunnit senast.

I V75-2 är det alla mot alla, men mitt drag är alltså Joyous Sound (14 procent). Hon är snabbast i fältet och med en resa i draget smäller det bara till sista 300. Ni kanske minns hennes avslutning från absoluta kön på V64 näst senast? 10,5 sista 800 med full sula in i buren efter att ha rundat korvkiosken i sista sväng. Att Kari Lähdekorpis stall är på högtändning stärker mig bara i min tro.

I Guld står jag helst över att tippa. Kan det vara så enkelt att Revenue (27 procent) leder runt om? Han såg strålande ut i värmningen senast, gick 1.07 i 300 meter, men kom sedan bort efter en oinspirerad styrning. Nu kör Kolgjini och då blir det jäklar ingen fisåkning.

Gigantiskt felstreckad

Empire B. är gigantiskt felstreckad (7 procent) i svåra V75-4. Han var sylvass för tre starter sedan. Favoriten Hudson Blue är, i och för sig, riktigt bra. Men hans stil påminner om From Aboves i Breeders’ –finalen.

Alice Bisa (30 procent) är intressant i V75-5 där alla, likt boxare inför en match, gapar om hur hårt de ska gasa för att komma till ledningen. Kör hårt, grabbar, sen kommer lilla Anette Lorentzon och lipar åt er sista 700. Alice Bisa var grymt bra senast, bara försvann på sista bortre. Repris? Jag tror det.

V75-6 känns som roulette. Jag kan i alla fall bidra med danske Conquestadoor (12 procent) som jag sett på Charlottenlund i de två senaste starterna. Han har sett ruskigt fin ut.

Chanspiken hittar jag i V75-7. Såg ni Mr Sander (10 procent) senast? Då kanske ni håller med mig när jag säger att han är intressant nu. Senast tog han emot kanonen Run Vor Vuggt och försvann sen i sista sväng.

Helgens tips

Micke Nybrink ([email protected])