Två ”klara” – bara fem lopp kvar

Micke Nybrink: Lyckligtvis finns det bortglömda fynd i strecklistan

SPEL

Veckan har varit lugn – bara fem V75-lopp att dissekera.

Två race är nämligen redan körda: Pablo Boko ledde runt om i första och i femte tog Järvsöfaks 31:a raka. Grattis.

Lyckligtvis finns det bortglömda fynd i strecklistan.

Järvsöfaks och Pablo Boko är brakfavoriter i morgon. Alla känner ”Faksen” och ingen tror på fullt allvar att han kan förlora. Men vem fasen är den där Pablo Boko som det skriks om överallt? Jag kan berätta. Pablo Boko är en kanon, just nu befinner han sig i Klass II men om något år har han gjort en resa genom V75-klasserna a la Tout ou Rien. Tränare Salmela säger att Pablo springer 14,5 full väg om det behövs, ett uttalande jag inte tvivlar en sekund på. I debuten för Salmela vann fyraåringen från dödens på 13,6/1640, opressad.

Inner bakom bilen kan alltid sätta krokben, men Pablo är startsnabb och leder hela vägen.

Rapid Blues är omgångens fynd

Jag tycker inte att det finns någon anledning att misstro de två storfavoriterna. För att de ska torska krävs det Scarlet Knight-genomklappningar, och varför ska man tro på något sådant igen? Om ni ändå, på ren djävulskap, måste gardera: Spook Watch och Spikeld, de vinner om favoriterna har 40 grader feber.

Över till det roliga, rysarna som spelarkåren missat. Omgångens fynd hittar jag i V75-2. Rapid Blues, streckad på 15 procent, är en liten knatte men han är ungefär som Napoleon: tre skitar hög, kaxig och orädd. Näst senast gick han tuffa sista 700 ute i spåren, bara knappt slagen av Mr King. Senast var han överlägsen efter full gas sista 400. Rapid Blues är ruskigt toppad nu och vore det inte för det trista åttondespåret skulle jag säga att han var stenklar. Nu nöjer jag mig med att kalla honom för veckans mest streckvärda.

I Guld varnar jag för en formstark nykomling i högsta klassen, Bellman Töll (16 %). Visst är Prince Apanage och Candle Lights bra men några segermaskiner är de sannerligen inte. Bellman har visslat förbi motståndet på slutet. Ta med honom.

Fler luringar: Suitable Rose (5 %, V75-6) är kraftigt uppåt igen och Pyrola Sund (9 %, V75-4) duger absolut, precis som Junior Spock (8 %) i V75-7.

Helgens tips

Micke Nybrink ([email protected])