Gilbert – hur överlägsen som helst

Micke Nybrink har hittat ett dunderdrag i V75-3

SPEL

Årets bästa V75-spik, något alldeles otroligt överlägsen, bara han håller ordning på påkarna. Så skärp dig nu, Stig H.

Och så har jag ett dunderdrag i V75-3, en 22-procentare.

Han ”bara vinner”, trots bakspår på 1640.

Men vi börjar från början, i V75-1: East Rutherford, Thrust My Step och The Big Blue World är betrodda men jag tror inte på någon av dem. East Rutherford såg korkad ut senast, Thrust My Step borde ha vunnit och The Big Blue World öppnar som en snigel. Min vinnare är Togge. Han är alltid bra och var strålande senast, trots att han hade stått över jobb.

I V75-3 har jag hittat omgångens idé, bära eller brista. För vi ska väl inte börja det nya året med att hylla favoriter, tonen måste slås an direkt. Jag är inne på att Torpman Vibb (22 %) vinner, trots tiondespår på kort distans.

Han har varit strålande på slutet, vi snackar ny häst. För tre starter sedan bombade han runt till överlägsen seger och näst senast stack han till spets och sen var Claes Svensson tvungen att kisa mot horisonten för att se motståndarna när han gått i mål. Senast blev han visserligen bara tvåa, men en avslutning i 10-tempo från femte ut, endast slagen av Gidde Palema, smakade mera.

Läget i morgon är faktiskt perfekt: rygg på dragstern Crowning Blonde innebär att Torpman hittar igenom på två sekunder. Sen blir det åka av. Kan det inte bli lördag snart! Jag både spikar och lirar. Har man ett drag gäller det att ta betalt.

En riktig straffspark i avdelning 5

”Otroligt överlägsen”, skrev jag i ingressen. För fasen, Gilbert The Great heter mordvinnaren och om han förlorar V75-5 felfri ska jag lägga av med trav. Nej, förresten, det där har jag sagt förr. Men hur som helst, Gilbert torskar jävlar inte. I lördags gick han grymt efter galopp och motståndet nu är så dåligt att han skulle rodna om han vore läskunnig.

Jamille är favorit i sista. Perfekt. Jag tror inte ett skit på honom, dels är det galopprisk, dels har han inte glänst i de senaste starterna. Stormvarning för Hanna Ruda (11 %) som var ruskigt bra vid segern senast.

För dig som vill bli ensam: Dancing Marie (5 %), Gloss T.T. (1 %), Colour August (5 %).

Helgens tips

Micke Nybrink ([email protected])