Ingen panik efter fiaskot – det finns ännu ljus i mörkret

Micke Nybrink: Tur att man är stryktålig

SPEL

Är man stor i käften åker man ofta på en omgång.

Jag, min glappkäftade idiot, fick ta stående räkning i helgen.

Så summeras enklast min insats på V75.

Tur att man är stryktålig.

Varken min spik, Gilbert The Great, han som inte kunde torska?, eller det så kallade dunderdraget, Torpman Vibb, har kommit i mål ännu. Undrar om jag inte lyckades hitta de två i särklass sämsta hästarna i Eskilstuna i lördags? Så kändes det i alla fall.

Men om vi ska se det från den ljusa sidan var det var ju många andra som också var bedrövliga och slutsatsen blir att vi inte riktigt klarar av att tävla under så här kalla förhållanden. Vad är det frågan om egentligen?

Snart kommer väl inlandsisen tillbaka, och mammutarna. Jag tänker vara väldigt försiktig med att döma ut hästar som halkade omkring, halvt djupfrysta, i lördags.

 Enda lilla glädjeämnet är att jag stimmade om 30-oddsaren Gloss T.T, omgångens största överraskning, bara streckad på en procent. Att hon var loppets minst betrodda häst är inget annat än obegripligt: hon gick ju som ett skott efter galopp i ett triolopp i starten före, mot minst lika bra hästar. Hur som helst, i min enfald, desperation och fattigdom hoppas jag att det var jag som hjälpte någon av de fem vinnarna på V75. Mejla och berätta i så fall, dricksen kan vi ta senare.

Jag älskar historier om storvinster. De ger hopp och inspiration.

På V64 i morgon ser det riktigt intressant ut. Jag har en stenklar 10-oddsare på gång. Kan inte torska, typ. Ursäkta? Hörde jag protester? Jaså, jag borde ta en extremt lång semester. Ha en spark i arslet. Och ge upp efter fiaskot i lördags.

Trav är som boxning

Glöm det, allt är förträngt, minnet är kort efter alla smällar, de kallar mig Rocky och sekonderna lämnar ringen. Det är för fan ingen fara med mig.

Amber Bros (V64-5) heter vinnaren. Han är lite ojämn kanske, som jag, men vass när det klaffar.

Senast spurtade han starkt bakom Rantanas Crown och när han vann ett DD-lopp i november lekte han med dem från spets. Jag har även sett honom vinna ett kortlopp på Lunden i höstas, från spets på 13,5 – lätt. Jag har bara en önskan: kör så det ryker, Adielsson.

Veckans tips

Micke Nybrink ([email protected])