Håll ögonen på en snabb ärkesprinter

SPEL

Problemet är Erik Adielsson. Han kan punktera hela V75-omgången.

Guldgossen har sex feta chanser och om det blir ”Erik show” ger sju rätt bara hundralappar. Risken är uppenbar.

Men jag har hittat motmedel. Hoppas jag.

Sveriges, eller kanske rent av världens, startsnabbaste häst dyker upp i startlistan till V75-3 i morgon. Hon heter Pion och när hon drar i väg den första biten ser det ut som om övriga lägger i backen.

Om jag får bestämma leder hon guldloppet från start till mål och sänker två av tre spelare. En sak är i alla fall säker spets tar hon, och sen undrar jag om hon går att slå. Vem ska i så fall göra det? Motståndet är nämligen inget vidare. Pion, däremot, är i strålande form: senast vann den här ärkesprintern över full distans ”med stövlarna på”. Nu kan hon tävla barfota och distansen är 500 otroligt viktiga meter kortare. Dubbelplus kallas sånt.

Tre magnifika starter

If you can’t beat them, join them. Den taktiken praktiserar jag i V75-4: Ingen vits att stånga sig blodig när Erik Adielsson sitter upp bakom en jätteduktig travare.

Miss Queen har tävlat magnifikt i de tre senaste starterna. För tre starter sen spurtade hon vasst i ett lopp som Blues Office vann, näst senast mosade hon allt från dödens i urstark stil och senast gäspade hon hem ett triolopp. Miss Queen är den givna spiken.

De två avslutande loppen är ofta omgångens svåraste, åtminstone är det vad ATG siktar på, att sätta oss på mest prov där. I V75-6 blir Orion Hebre stor favorit. Adielsson kör (förstås) och om hästen travar är det toppchans. Vårt hopp heter startgalopp, senast satte han inte en fot rätt från samma spår. Jag garderar friskt och gråter inte när han står där i studsar.

Primör M.S. trodde jag på inför V75 på Jägersro i början av december, men då svek han totalt efter att ha imponerat så smått i starterna före. Jag fattade ingenting. Tränaren berättar nu att Primören inte hade kissat inför loppet, därav den pissiga insatsen. Senast spurtade han stiligt i skymundan och som åttaprocentare är han ruskigt streckvärd.

Skrällarna med chans: Zoccer Wadd (V75-1), Bajen Goes By (V75-2), Peggy Song (V75-5), Bonnies Clyde (V75-6).

Helgens tips

Micke Nybrink ([email protected])