Adielsson – killen känns som Framfab

SPEL

Erik Adielsson är överskattad och samma sak gäller tydligen Scarlet Knight.

Fiaskot i Paris i söndags var totalt. Vrålhet, dödstrött, avstannad.

Startar han i Prix d’Amerique nästa söndag? Knappast.

Psssss – där gick luften ut det loppet.

Zoccer Wadd knäckte Jackson Cage men blev själv avslagen sista biten, Pion ledde i 1 638 meter och Primör M.S. fimpades på ritsen. Framgångarna uteblev i lördags men det kändes ändå som en uppryckning efter förra veckans bottennapp. Jag gjorde en bra match men lyckades aldrig tjonga in den.

Erik Adielsson vann två V75-lopp och borde vara helnöjd med det. Ändå såg han lite plågad ut efter att han bränt av med fyra favoriter. Det är så man blir bäst – när man hatar att förlora.

Har ni förresten märkt att det råder Erik Adielsson-hysteri i trav-Sverige just nu? Karln är gigantiskt överspelad. Hästar som borde ge sex gånger står i tre, det är halva oddset hela tiden. Påven på V64 i onsdags lirades ner till 43 för 10 och var snudd på streckfavorit. Jag som trodde att han skulle stå i tio gånger. Nej, det börjar kännas som Framfab, rena IT-hysterin – alla köper Adielsson utan att fundera på innehållet. Mitt råd blir att spela emot Erik så ofta det bara går. Inte för att han är en dålig kusk, utan för att han inte får hoppa av hästen i sista sväng och springa in i mål.

Kutar med huvudet under armen

Samma sak hade Stefan ”Tarzan” Melander behövt göra i söndags i Paris. Scarlet Knight floppade bigtime i genrepet inför Prix d’Amerique. Det var inget vidare besked vi fick, men jag hade mina farhågor: Scarlet är ungefär som Victory Tilly, ingen komplett travare. Han är en jävel på att springa men tyvärr kutar han med huvudet under armen ibland. För att vinna ett lopp som Prix d’Amerique räcker det inte att vara ruskigt bra, man måste kunna slappna av och vila i ryggar, eller åtminstone vara reglerbar. Annars agerar man bara hare åt de franska 1.13-lokomotiven. Man blir mos.

Den bittra sanningen är att Scarlet Knight är totalt fel sorts häst för Prix d’Amerique – han är en racer, en häst för Elitloppet. Det loppet vinner han skitlätt i år, medan han känns som en 50-oddsare i Prix d’Amerique. Om han ens startar där? Nä, åk hem, Tarzan.

Veckans tips

Micke Nybrink