Tarzan går runt och ler som Mona Lisa

Scarlet Knight och Stefan Melander i harmoni inför Prix d"Amerique

SPEL

PARIS

Jag tvivlade, eller om man ska vara helt ärlig, jag trodde inte ett skit på Scarlet Knight när jag åkte hemifrån i torsdags.

Men efter att ha tillbringat hela gårdagen på träningsanläggningen Grosbois har jag ändrat mig. Stefan "Tarzan" Melander ler som Mona Lisa.

Harmoni. Det är nog den bästa beskrivning man kan ge stämningen som råder på Stefan Melanders borg på Grosbois strax utanför Paris.

Scarlet Knight gick där i sin hage, ensam likt tjuren Ferdinand, okej, det fanns ingen korkek och han luktade inte på blommorna men han såg inte ut att vilja vara någon annanstans.

Och "Tarzan", som för ett par veckor sedan var grinigast i Frankrike, bara log, log och pratade länge och om ingenting, bla bla bla, som bara han kan göra.

- Vad tycker du? Jag vet inte. Vi får se. Annars då?

Så låter han. Skillnaden den här gången var att han sände ut signaler av total kontroll över situationen, självförtroende. Vad drömmer du om? frågade jag. Äh, ingenting, blev svaret, men jag såg nog blicken, och så flinade han och blinkade åt mig. Tarzan har en hemlighet, men det är ingen som vet, så kändes det.

- Jag har bara siktat på att coola ner Scarlet och det har lyckats. Vi får se hur det går....

En formalitet

Egentligen är Prix d"Àmerique en ren formalitet. Scarlet Knight är ett unikum som givetvis borde spöa ett gäng franska hästar som är "over the hill", föredettingar. Om loppet hade körts hemma på Solvalla med autostart hade Scarlet Knight knappast gett dubbla pengarna.

Men nu är det här med startmetod, miljö, galna fransoser och blinda domare. Ja vad fasen, det måste väl vara lite sport också, det är trots allt 3,6 miljoner i potten, till vinnaren, till Scarlet...

Nej, jag ska inte ta in för mycket luft. Lugn och fin nu. Jag höll tydligen på att få ett återfall.

Fransmännen, de skulle skratta om de läste det här. De skrattar redan nu åt Scarlet Knight efter hans två magplask här i Paris. Faktum är att stallkamraten Gigant Neo nämns med större respekt. Dessa fransoser, de har aldrig fattat något.

Micke Nybrink

ARTIKELN HANDLAR OM