Goop smyger – jag hakar på

Micke Nybrink: Man måste kunna tyda skrockfulle Olle

SPEL

V75-spikarna är givna. Olle Goop tror nämligen på lite platschans med både Smashing Victory och Lass Zefyr.

Två totala klartecken alltså, för att vara ord sprungna ur Goops mun.

Man måste kunna tyda skrockfulle Olle.

Den infinner sig ganska snabbt, den fadda smaken av favoritomgång. Goops båda platschanser, Smashing Victory i V75-1 och Lass Zefyr i V75-3, står nämligen med tre ben i mål. Den förstnämnde är grönjävligt startsnabb, har springspår och det säger smack, sen sitter han i ledningen. Sen snabbspolar de nog? Senast brisade han undan i ett V64-lopp och betyget efteråt var ”läckrast i år”.

 Lass Zefyr då? Han har ju fått stryk i de fyra senaste starterna och kan väl få det igen. Nja, det känns långsökt. Motståndet är fisljummet. Enda hotet/hoppet är kanske Super Ari (streckad på 6 procent). Min norske vän berättar att hästen var jättefin senast och är i dunderform. Han har slagit Sugarcane Volo, vunnit NM och även spurtat sylvasst bakom Lass Zefyr när de möttes i Norge. Är du sugen på ofattbart mycket pengar och känner att du råd: dubbla med norsken – men normalt sett vinner förstås Lass Zefyr.

Problemet är alltså inte att spotta fram spikförslag, svårigheten är att hitta skrällarna och de svaga favoriterna.

I V75-2 kan jag bjuda på två skrällbud. Ponderosa (16 procent) höll strålande i dödens på Trion näst senast och var fin när hon lekte sig till seger senast. White Sea (14 procent) är den andra rysaren. Hon är sylvass på kortspeed och läget är idealiskt.

”Kan inte torska”

I kallblodsloppet, V75-5, låter det klart med Bokli Eld. Min källa i Norge berättar att sexåringen slog allt och alla i höstas, tappade formen kortvarigt men återkom med pukor och trumpeter senast, tog spets och vann opressad.

– Bokli Eld är startsnabb, gynnad av körspö och jag kan inte se honom torska, säger han.

Om vi fortsätter i Norge så kan jag berätta att Zoomin O. i V75-6 var bättre än någonsin senast, klarar distansen och har hårdhet, var bland annat med i Forus Open förra året.

 I sista har jag ett drag, Bergakungen såg dunder ut senast men satt hopplöst till, han joggade i mål. Nu kör Erik Adielsson och det är nog inget minus.

Helgens tips

Micke Nybrink ([email protected])