Jackpott – då räcker det att sätta spiken

Micke Nybrink: Jag måste sansa mig

SPEL

Måste sansa mig, dämpa mig. Skärp till dig nu. Det är ju jackpott på V75 och inte alls nödvändigt att plocka ner månen. Spiken behöver inte vara en sjuoddsare: det räcker att den vinner.

Sju rätt ger ändå ”fina pengar”.

Ingrid Palema i V75-2 är därför mitt balanserade, lite trista val av singelstreck i morgon. Hon har aldrig förlorat, spåret är bra och det luktar spets och slut. Ingrid är ett löfte. Hon avgör loppen när hon vill, vet ännu inte vad andfådd är och verkar reda ut det mesta. Ska man beskriva henne med ett ord är det enkelt: komplett.

V75-3 är omgångens roligaste lopp. Kan guldhästarna ta 20 meter på brons över 1640 meter? Ingen vet säkert, även om Digger Crown knappast sket på sig när han såg startlistan.

Jag är lite sugen på Elit Gelj och Erik Adielsson. En läsare och trogen mejlare påstår att Adielsson kan vinna med en gris om han bara får bestämma tempot. ”Vi köper en kulting och tränar upp den, sen får Erik köra”, föreslår han. Nåja. ”Eliten” öppnade i alla fall fort från just tredjespår på Valla nyligen men galopperade efter 50 meter och han är helt klart bättre än en trimmad gris?

Min Fred springer sönder alla

Starka och entaktade hästar är väl charmiga? Själv glömmer jag aldrig personligheter som Mustard, Queen L. och Ideal du Suede, för att nämna några. Min Fred i V75-6 är lite åt deras håll, han vill helst springa hela dan – då gör han köttfärs av dem. Nu är han i kanonform, gjorde ett topplopp som tvåa senast och ska dessutom tävla utan skor, vilket är ett stort plus.

Stackars ledande Jackson Cage när han får Min Fred över sig. Han blir mos. Den som är i behov av en extra spik kan chansa med Min Fred.

Orion Hebre är kanske inte den mest moderna och klassiga travare jag sett, för att uttrycka sig milt. Vi snackar vintern 1976.

Men han kan kuta. I lördags såg han ovanligt fin ut före tävlingarna, men efter en misslyckad start fick han ett hopplöst lopp med tredjespår till dödens. Jag tycker att han höll starkt. Nu kan det handla om tidig spets och över 1640 meter är inget omöjligt.

Okej, dags att plocka ner månen: Honey Boy (V75-1), Exchequer (V75-3), Monique Hornline (V75-5), Jeannes Shadow (V75-7).

Helgens tips

Micke Nybrink