Harry Boy gör travet till ett spel i mängden

Eddie Ekman: Nr 11 i avdelning 3 kan inte förlora - och nr 5 har en kanonchans i avdelning 1, och...

SPEL

Nr 11 i avdelning 3 kan inte förlora. Nr 5 har en kanonchans i avdelning 1 och nr 2 i 6:e avdelningen är också svårslagen.

Men det här har förstås Harry koll på. Harry Boy, alltså. De nya spelarnas favorit.

ATG har laddat på rejält med propaganda för snabbspelet Harry Boy under en tid. Datapolaren som plockar ut ett slumpssystemtill dom ”som inte är behöver vara experter för att vinna på V75”. Och det har gått hem i stugorna. Det sprutar plötsligt in spelpengar på totomtotomaterna, senast var det toppomsättning. Sjunde högsta, någonsin. En succesatsning, alltså. Även om stora jackpottar har hjälpt till.

Och vi gamla surkart som trott att det enbart var starka lopp som drar spel!

Det är nya tider nu, siffror och nummer som gäller. Strunt samma vad det står för namn bakom sifforna. Det har förstås varit en trend länge men nu är det tydligare än någonsin med tanke på ATG:s senaste spellyft efter kraftfull marknadsföring. Snyggt jobbat men jag får en otäck känsla av att travet snart bara ses som ett nummerspel, ett i mängden.

Skulle inte alls förvåna mig om folk på travläktarna snart börjar heja och skrika fram sjuan, åttan på upploppet, eller vilka nummer de nu har spelat.

Nej, förresten, så blir det inte. Av den enkla anledningen att det knappt finns något folk kvar på publikplatserna. Dom sitter väl hemma med en lapp Harry Boy och hojtar, på vad vill jag inte veta.

Vissa håller sig till hästar

Men det klart det finns ett antal spelare som fortfarande bara spelar på hästar. Så för dom kan jag säga att siffrorna jag nämnde står Etain Royal, Not A Spacecase och Musigny Degato. Tunga favoriter som kan göra den här omgången lite trist men troligen den hel del Harry Boy-spelare lyckliga.

ATG:s lovvärda försök med den så kallade guldchansen har inte utfallit som tänkt. Det beror på att Stig H hittat perfekta uppgifter för några av sina storstjärnor. Digger Crown förra veckan och nu Etain Royal. Tre långa varv, inget motstånd. Klart och kört som en tänkt svensk seger i skidstafett i VM. Utan Brink-varning.

Helgens tips

Eddie Ekman