Jackpot igen - med några tveksamma favoriter

Micke Nybrink: Redan i V65-1 kan det bli en smäll

SPEL

Stig H och jag tog semester förra veckan, åkte skidor i fjällen. Vi bröt tyvärr inga ben, haha.

Samtidigt radade favoriterna upp sig på V65 i onsdags.

Så i morgon är det jackpot – med sex tveksamma favoriter.

Nä, jag firade inte semester med Stig H. Vi åkte inte ens sittlift tillsammans. Vi var bara i samma område. Jag är heller inte typen som är kompis med travtränare. Det fick jag för resten veta för någon månad sedan, när en ilsken, framgångsrik tränare (nej, inte Stig H) lovade att köra över mig med traktorn om han fick chansen.

Sysslar inte med avelsvärdering

Varför? Jo, jag hade tydligen påstått att en av hans hästar inte kämpade längre. Vissa har känsliga tår – själv sysslar jag med subjektiv spelinformation, inte avelsvärdering.

Nog om det, innerst inne är alla himla snälla. Det har mamma sagt.

På V65 i morgon ser det mycket intressant ut. Redan i V65–1 kan det bli en liten smäll. Visst är favoritduon Jetong och Lobys Tex bra – men tänk om Bowetier sköter sig och sticker till ledningen. Då undrar jag om han inte smiter undan. Senast såg han ruskigt fin ut efter galopp, bara joggade med. Strecka alla tre, är mitt råd.

Spurtrepris från januari, tack!

Nuestra Ganadora har övertygat, men som stor favorit i V65–2 köper jag henne inte. Hon är för grön. Vilma Graphic är ett givet streck men här kan vad som helst hända.

Gloss T.T. är draget i luriga V65–3. Hon är bäst på rulle och jag tror att hon blåser ner allt. Minns ni hennes spurt i V75 i början av januari? Repris tack! Favoriten, Crown F.C. är ingen kämpe. Hoppsan, vad säger jag, kör inte över mig med traktorn nu, Lennartsson. Men jag är inte orolig: Per är den snällaste travtränaren i Sverige.

Kallblod i V65–4, det känns fel, ungefär som hockey på Zinken? Nordisarna ska tävla i sin rätta miljö, inte på Valla. Vem som vinner? Säg det, favoriterna är lite osäkra: Tranmälselden galopperar tre gånger av fyra medan Gran Ivar är ”rena låset” med brasa i två starter av tre.

Suitable Rose är min fräckis i V65–5 – spets och slut? Om nu inte Poker Briljant tuggar ner allt. I sista blir Petra Girl brakfavorit.

Hon är ett löfte – men har inte slagit ett skit på slutet. Nu är motståndet tufft. Chans, visst, men ingen mordvinnare.

Veckans tips

Micke Nybrink ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM