Glöm favoriter

Micke Nybrink: Jag satsar på högoddsarna

SPEL

Vill ni höra att Peaceful Secret, Staro Ten Sharp, Gidde Palema och Element Five är fina vinnare i morgon?

Bläddra vidare – den här spalten ägnas inte åt favoritdyrkan.

Här letar vi efter de bortglömda dragen, hästarna som ger miljoner.

I onsdags satt Chieftain Road som en smäck till 27 gånger.

Givetvis kan det börja illa. Peaceful Secret (V75-1) är en startkanon, släng dig i väggen Pion, typ, och från innerspår visslar hon till spets. Sen vinner hon loppet två gånger av tre.

Men vid det där tredje tillfället är hon sämre och då står min luring först i kön. Curry har sett läskigt fin ut i två raka och om det inte vore för bakspåret skulle jag vråla ut henne.

Bra finish – Cury streckas

Näst senast small hon förbi sista 400 och senast brisade hon undan i spets, det var lite av Smashing Victory-uppvisning över den segern. Som 5-procentare är Curry ett tidigt streck på min kupong.

Staro Ten Sharp (V75-2) blir också stor favorit. Åke Svanstedt tränar och visst är fyraåringen efter flygmaskinen Handbag ett löfte. Men senast slog han ett gäng blåbär där halva fältet galopperade bort sig. Nej, jag säger syn och det kan visa sig att Staro Ten Sharp bara sitter på par i knektar.

Grymt fin fransman

Överlägset roligaste draget hittar jag i Guld, V75-3. Fransmannen Etonne Moi (6 %) var grymt fin när slog ett ”division två södra-gäng” i Sverigedebuten, brakade runt och förbi motståndet och vann okörd med tussarna kvar. Anders Lindqvist managerar och han berättar att siktet är inställt på Harper Hanovers, långloppet under Elitkloppshelgen. Etonne Moi är av samma årgång som Etain Royal och bara så ni vet: När dessa möttes hemma i Frankrike spöade Etonne skiten ur Etain.

Element Five är kanske den svåraste storfavoriten att hata bort. Vad i allsin dar har dom hällt i honom?. Jag tycker ändå att det är läge att gardera – det måste bara ta stopp snart. Pro Pax (32 %) är min luring i loppet. Han har hittat en härlig form hos Svanstedt och näst senast, i vinnarcirkeln, sa Åke med ett brett flin att – det här är en bra häst som tål att träna– och tränat, det har han gjort, verkar det som.

Helgens tips

Micke Nybrink ([email protected])