Klok efteråt? Halva nöjet

SPEL

Lika bra att dementera, det var inte jag som var ensam på V75 i lördags.

Jaså, ni trodde inte det heller. Var inte jag ”skäligen misstänkt”? Jag som hade fått för mig?

Äsch, vem tog potten egentligen? Vem vann 22 miljoner? Hur såg lappen ut? Mejla och berätta!

Jag var inte ens nära. Det närmsta jag kom sjuan var en kompis som sprack i sista. Han hade Big Gayle säker, hårda bud. Men visst bevisar helgens rätta rad vilket kanonspel V75 är. Att Peaceful Secret och Staro Ten Sharp, omgångens två största favoriter, brände var inte oväntat. Om någon gett mig alla vinnarna på förhand och sen frågat vad sju rätt ger hade jag gissat på ett par miljoner, aldrig en vinnare. Håller ni med?

Och V65 i söndags: 51 lax på den raden är ruskigt bra betalt. Det tål att sägas hur många gånger som helst – V65 är kraftigt underskattat. Tydligen innebär inte en bra spelform att det med automatik blir hög omsättning.

Jag är en hårding

Nu protesterar någon och säger att jag är löjligt efterklok. Hålla på med efterhandskonstruktioner och säga att om man spikat den och den, gått kort här och blåst på där så är det enkelt. Om, om, om. Sånt är bara dravel. Ja, kanske, men vad fasen, där är väl också halva nöjet. Som spelare gäller det att, för att tala hästspråk, ha löpskalle. Förmågan att bita ihop, att ignorera ”mjölksyran” när det går dåligt, är ovärderlig.

Om hästarna vi spelar på skulle ha samma inställning som vi – ja, då skulle det bli målfoto i alla lopp.

En riktig spelare är benhård. Han är van att ta smällar. P-böter är en barnlek, ett litet torsklir bara, och en rasad växellåda på bilen tas med ett snett leende. Min fru brukar bli upprörd över att jag inte reagerar. När vi glömt en väska med kläder utomlands blir hon, fullt förståeligt, bedrövad, medan jag rycker på axlarna. Fattar du inte att dom är borta! piper hon. Jo, var går förresten dubbeln i morgon?

Till sist: Det är populärt att avrunda med ett citat eller kloka ord uttalade av någon stor tänkare. Okej då, eftersom ni tjatar så, jag tar en som handlar om spel. Ni vet väl vad det stod på falskspelarens gravsten? ”Played five aces, now playing a harp.”

Veckans tips