Fem formstarka fålar fixar festen

Micke Nybrink provar några långskott

SPEL

Digger Crown och Aces Falk. Vill det sig illa vinner båda i morgon.

Men det kan vilken tomte som helst räkna ut, till och med jag.

Jag ska inte uppta er tid med självklarheter, jag provar några långskott.

Här har ni fem formstarka miljonhästar.

Sirius (V75–1, streckad 5%) är på gränsen. Det känns nästan som om jag brassar på från halva plan, men vågar man inte, så? Senast gick han en tuff sista sjuhundring till mycket lätt seger för supertalangen Kajsa Frick, och nu rycker man av framskorna, vilket är ett stort plus. Sahara Standout haussas på sina håll, men jag får alltid lite Ålandsbåt-känsla när jag ser honom; det tar tid att ändra kurs och få upp ångan. Marvelous Bråten är stenhårt betrodd, han är bra men ser alltid lite sömnig ut sista biten.

Reggae Kärn (V75–2, 14%) hade ingen tur senast på V75. Hon var först med i en tuff öppning och drogs sedan sist in i slutsvängen. Spurten gick i hundranittio och nu kör Johnny Takter, en snitsare som kan linda fina damer runt lillfingret.

Cindy har kapacitet att vinna

Cindy Bob (V75–3, 6%) är det kanske också lite tvångströjevarning på, för tipset alltså. Men jag kan inte låta bli. Spår sex bakom bilen i Örebro är som springspår – räkna med att hon flyger in i första sväng. Sug i dig avgaserna, Digger Crown. Väl i spets kan Cindy springa kusligt fort ända in i mål. Mats Karlsson meddelar också att det blir racerbalans för första gången på länge, barfota runt om.

Giant Marke (V75–5, 18%) tror jag en hel del på. Jag tutade ut honom när han vann med ett bösshåll (hagelgevär, 30 meter) på V65 nyligen. Efter det har han gjort två mycket bra lopp, utan att få vinna. Näst senast travade han i tredjespår till dödens i ett V65–lopp och var bara knappt slagen av Secretary. Nu är distansen den rätta och det här är alltså ingen slipsnisse utan en grovjobbare som inte är rädd för lite skit under naglarna.

Alf On Road (V75–7, 4%) är mycket intressant. Diskad, nolla, femma läser spelarna. Fakta: Näst senast toppspurtade han bakom Smashing Victory och senast satt han fast med en tjugometersvinst i tanken. Den kan komma nu i stället, efter en smygare i rygg på storfavoriten, Aces Falk.

Helgens tips

Micke Nybrink ([email protected])