Magin kommer aldrig tillbaka...

Micke Nybrink: Järvsöfaks föll på en präktig bortkörning

SPEL

Thomas Nilsson menade att Jan-Olov Persson borde vara glad, eller kanske lättad, att Järvsöfaks fantastiska segersvit sprack.

Lägg av, det var ju för fasen en katastrof. Luften gick ur, magin är borta och den kommer aldrig tillbaka.

Tyvärr får kusken ta på sig förlusten. Det var en präktig bortkörning.

I och för sig förstår jag Jan-Olov Persson. Han körde, vis av erfarenhet, som om han satt bakom ett oövervinneligt monster, han rattade en häst som alltid viftat undan eventuella uppstickare med en fnysning. Så Persson log och gasade för fullt 800 kvar; Rune Wiig bakom Spikeld tackade, kröp ner och vilade sin världsrekordhållare i rygg. Bara en sån sak: att bjuda enda hotet på lift. När sedan Faksen uppenbarligen inte var på topp var det inte ett dugg konstigt att Spikeld slog sig förbi.

Slarvade bort 34:e segern

Som enögd staketkusk och kolerisk spelare som alltid utgår från den egna kupongen konstaterar jag att Persson slarvade bort 34:e raka och det är förstås jäkligt synd. Svenskt trav behöver reklampelare som Järvsöfaks och hans jakt på 40 och 50 raka hade dragit publik i massor. Nästa gång han startar är magin borta. Då är han bara en gullig storfavorit som vinner.

Annars då, vad tar vi med oss från Gävle i lördags? Noa Savoys speed på sista bortre (1.09 i 500 meter) var grym, där fick jag så jag teg. Etain Royal var stark – men hur bra var de andra? Jag menar, när Col Mclaine och Lady Wall Street är med på linje i mål?

En ny Fridhems Ambra

Kan Ingrid Palema vara en ny Fridhems Ambra? Jag påstår det.

Liras nästa gång: Paintball skrev jag upp på min lista.

På V65 i morgon spelar jag Canneloni. Med Mack Lobell som pappa och Shesellseashells (försök att säga det – snabbt!) som mamma, kan det inte sluta i annat än en läskigt snabb travare. Hon var fin, eller som Erik Adielsson säger, femstjärnig i årsdebuten och gick dessutom med skor då. Mysig må vara bra – men henne sänkte Canneloni med några lätta jabbar senast de möttes.

Hört på travbanan:

– Öh, polarn, jag är black, har inte en spänn kvar. Ska vi dela på ett lir?

– Visst, på vilken häst?

– Skitsamma, spela nån bara.

Veckans tips

Micke Nybrink ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM