Nu vinner Etonne Moi

Micke Nybrink: Jag spikar - och njuter

SPEL

Ser ut som en stjärna, rör sig som en elithäst – i 10-fart leker han sig fram. Intrycket är mäktigt.

Men han fick stryk av Gidde Palema senast de möttes, jag vet.

Nu är det dags för revansch. Jag spikar och njuter.

Egentligen borde jag inte skriva så där kaxigt efter mina fiaskon den senaste tiden. Jag borde hålla käften. Om jag vore en travhäst skulle travpressen skriva: ”Micke Nybrink – skitsnackare, usel på slutet, letar efter formen, får visa bättring.” Men eftersom jag är en positiv och småkorkad kille inbillar jag mig att det borde stå så här i stället: ”Högkapabel gaphals, bättre än raden, tränar starkt, se upp!”

Vi får se vilka travfloskler som passar in efter helgen.

Hästen jag bredde på om i ingressen är förstås Etonne Moi. Jag trodde på honom näst senast när han gjorde V75-debut och då långspurtade han mycket bra som trea bakom Gidde Palema. Efter det har han vunnit ett vanligt lopp i Kalmar. Han såg ruskigt fin ut då. I morgon snör man på honom racerskorna för första gången och jag tror att han krossar allt.

Magnifik årsdebut – jag spikar

Twostep i V75-4 är också en given spik. Hans årsdebut på Jägersro härom veckan var magnifik. Det small från tredje ytter på sista bortre och segern blev överlägsen, det var uppvisning. I stallet säger man, utan att höja rösten, att han räcker en bra bit upp i klasserna och då ska han förstås bolla med packet i Klass III, lägsta divisionen på V75.

Veckans fynd återfinns i svåra V75-6, Silverdivisionen. Visst är Catch the Booze en skjutare, men från spår tolv bakom bilen väljer jag att anamma en fyrkantig syn. Spår tolv är spår tolv – det krävs mycket tur för seger eller, rättare sagt, ytterst lite otur för att det ska skita sig.

Mitt drag är Motowns Gobi som sett strålande ut i de två senaste starterna. Näst senast var han dagens hjälte när han gick utvändigt ledaren och fick knappt stryk en smygkörd Exchequer. Senast kanske ni såg honom när han mördade allt från dödens på V65? Läget är perfekt, formen kanon och motbuden står i praktiken 20 meter efter.

Till sist: Jag såg Inspector Godiva (V75-2) vinna ett provlopp på Åby nyligen, han var görfin. Glöm inte honom.

Helgens tips

Micke Nybrink ([email protected])