Gudfader Puzo – en spelares tröst

Micke Nybrink: Rätt analys - men oflytet sitter i

SPEL

Ingen tur i helgen, rätt analyserat men oflytet sitter i.

”Oroa dig inte”, brukar man säga, ”det svänger – och då blir det ännu värre.”

Nej, usch, jag föredrar Mario Puzos tröstande ord.

Först fick Inspector Godiva (stod i 8,70) ge sig i sista steget och sen skulle jag tydligen plågas ytterligare: Motowns Gobi var heroisk som knappt slagen tvåa till eventuella oddset 8,10. Mina 14 enhandare sista 100 framför tv:n hjälpte föga, tur att ingen ser en? Det kändes bittert, två så klockrena lir och inte en spänn tillbaka.

Plats? Nej, nej, det är för fegisar.

Annars var det spets som gällde i lördags, fem av V75-loppen vanns av täthästen och det är uppenbart att det är årstid för honom nu, som alltid om våren. Framöver ska vi tänka på det: såga aldrig en spetskandidat med hyfsad form, leta efter vinnarna på start. Det krävs inget mirakel för att ledaren ska rinna undan på de självspringande banorna som bjuds. Andrahandsfavoriten från start till mål, för fasen, det är ingen dum ide. Lägg ner extra tid på att analysera spetsstriden.

Lär er av Svenska Spel, ATG

Jag har fått många mejl den senaste tiden från besvikna spelare. De lämnar in sina V75-system på InterBet, eller rättare sagt, försöker göra det. Tyvärr funkar det inget vidare. Jag skrev om det för något år sedan, att man inte vågar lita på InterBet. ATG:s server pallar inte för trycket när vi öser in våra Joker-system strax före spelstopp. Det blir driftstörningar och de senaste veckorna har det till och med kraschat. Här är vårt krav: bygg ut, öka kapaciteten. Vi vill lämna in så sent som möjligt, vi vill kunna ta del av värmningar och sena strykningar. Vi älskar att vänta in i det sista, det är halva nöjet.

Jag är ingen expert, men Svenska Spel har tydligen löst problemet. Där kan man mata in flera tusen enkelrader på en minut. Kanske läge att slå en pling och fråga hur de gjort? InterBet är ju här för att stanna, servicen är överlägsen – om den funkar?

Till sist, så här skriver författaren Mario Puzo: ”Det spelar ingen roll vad vi är för sorts människor, hur vi uppför oss, om vi är fula, elaka, mördare, syndare, idioter, smarta – vi kan alla ha tur.” Tack, det finns hopp!

Veckans tips

Micke Nybrink ([email protected])