”Ludde” i ledning från start till mål

Micke Nybrink tipsar om roliga vinnare som höjer V75-värdet

SPEL

Tipi, Good Leasing och Hootka, alla tre har toppchans i morgon.

Så visst skulle jag kunna skriva om dem.

Men det vore att underskatta er läsare: varför slösa utrymme på rena självklarheter?

Nej, nu letar vi drag – roliga vinnare som höjer V75-värdet.

Om vi börjar med storloppet, Olympiatravet, V75-6. Där är jag inne på att lösningen är enkel: Revenue (14 procent) och Kolgjini försvarar med lätthet ledningen och sedan sjunger Ludde hela vägen in i mål. Visserligen har Revenue inte startat på två månader, men sjuåringen brukar gå bra efter vila.

Kolgjini berättar om strålande träningsrundor i 1.14-fart och meddelar att hästen ska gå barfota runt om för tredje gången i karriären. När han gjorde det senast, i ett stort lopp i Rom i julas, vann han från just innerspår bakom bilen och pep då i väg med 1.10 sista varvet till överlägsen vinst.

Enda orosmomentet är två sjövilda fransmän som kan få för sig att köra finish ett varv för tidigt. Men vad fasen, det måste ju vara lite sport också.

Goop kan sänka allt från dödens

Noa Savoy kan vara klar igen. Men det skiter jag i. Formtoppen måste väl gå över snart?

Jag blev otroligt imponerad av Flambe F.H. senast när han sänkte allt från dödens efter en tidig attack. Olle Goops slugger blir inte god att tas med när mjölksyran slår till in på upploppet. Som 16-procentare i V75-7 är han mycket intressant.

Secretary (23 procent) trodde jag på senast. Tyvärr kom han aldrig till från bakspår, från fjärde inner fick han backa sig loss in i sista sväng och trots en virvlande avslutning längst ut i banan hann han bara bli fyra.

Nu är läget bättre, jag vet inte om han kan hålla ledningen från innerkant, men med minsta lilla tur är han ett hett segerbud. Hästen har gått med norsk gas i de två senaste starterna men det trumfkortet har sparats.

Scarlet Knight var inte som bäst

Till sist: Scarlet Knight hyllades unisont efter comebacken i tisdags. Själv är jag skeptisk. Han uppträder extremt omoget. Melander fick ju bända ner honom i ryggar och sedan pullade han vilt i kön.

Tycker heller inte han såg underbar ut till slut när han bröt ner i banan, och att han klädde av veka Spirituell över upploppet säger inte ett dugg.

Jag är fortfarande oroad. Tyvärr.

Helgens tips

Micke Nybrink ([email protected])