Bossarna har lyssnat på mig

Micke Nybrink: Gidde Palema - usch!

SPEL

Trött på omstarter på trion och inget lopp i tv? Jag med.

Lugn, nu har två sportchefer också insett problemet. Bossarna på Sveriges två största banor är inga dumskallar. De har nämligen lyssnat på mig.

Om Gidde Palema i lördags säger jag bara – usch.

Jackpott på onsdag, lördag och söndag är förstås är kul, eller borde vara det. Tyvärr har ordet jackpott tappat i kraft, det har slitits ut och missbrukats och vanligt folk (inte vi alltså) blir inte komplett galna av det längre. Därför är det heller inte klockrent med tre jackar under loppet av fem dagar.

Men några ”suckers” sugs väl ändå in i spelbutiken under veckan – och köper ”en sån däringa Harry”. Det är deras pengar vi ska kalasa på, vi som kan det här. Eller i alla fall ni: själv är jag oduglig för tillfället, eller är det kroniskt numera? Kroniskt oduglig, smaka på den. Ja, ja, kul är det i alla fall, sa han som ramlade från 14:e vången och passerade nionde.

I torsdags var det inte fullt lika festligt då det blev en massa omstarter på trion igen och loppet inte kunde visas i TV 4. Jag har tidigare predikat för att voltstarter ska skrotas på lunchen och att man istället borde släppa iväg 15-20 hästar bakom bilen i tre led.

Rikast häst får sämst spår

Nu verkar två begåvade sportchefer ha lyssnat. Solvallas Robert Karlsson och Åbys Greger Söderberg är inte fega för att prova något nytt. Jag läser på den utmärkta travsajten travnet.se att båda banorna gärna vill testa med 15 startande och bilstart på just trion, med de rikaste hästarna från de sämsta spåren.

”Det talas alltid om att vi måste förnya oss. Men se så lite vi vågar! Om vi nu har en chans att prova något nytt i en isolerad företeelse som trioloppen, varför tar vi inte den då?” säger Åbys sportchef.

Till sist: Gidde Palema var grym i lördags. Grattis. Men vi var många som satte biran i halsen när det meddelades i tv, efter loppet, att hästen tävlade barfota för första gången på länge. Vad fan, jag läser det mesta inför varje V75-omgång; ingenstans hade jag fått information om skoryck. Nej, sluta mörka, spela med öppna kort eller dra åt? Glöm aldrig att det är vi som får hjulen att snurra, utan oss kan ni tävla om ett halvt kilo kaffe. Usch, skäms.

Veckans tips

Micke Nybrink

ARTIKELN HANDLAR OM