Om Victory Tilly torskar ska jag...

Micke Nybrink: Han är Årets Klaraste

SPEL

Victory Tilly.

Årets klaraste, kan inte förlora, löjligt överlägsen, bäst i världen, vinner i sömnen.

Ja, bränner han ska jag sluta med trav, köra golfklubborna på tippen, gå med i Jehovas vittnen och börja sälja jultidningar året om och bla bla bla...

Så där ja, nu finns det en liten chans att han torskar.

Förutom jättefavoriten i V75-3 har jag två småroliga spikar till jackpotten i Halmstad.

Sport Brodde föll ögonen på efter 0,2 sekunder. När han vann ett V64-lopp i början av december sorterade jag in honom i facket ”bara att spika när det blir dags för V75”. Från tredjespår bakom bilen blixtrade han till spets utan större åthävor, och sen lekte han med dem. Han var ruskigt bra.

I årsdebuten för ett par veckor sen såg Sport Brodde jättefin ut men orken tröt och det var tydligt att han behövde en ögonöppnare. Nu körs han med optimal balans, Dan Widegren mörkar inte utan gasar till ledningen och meddelar bra chans. 1 640 meter, hemmaplan – gäsp, det här blir inte särskilt spännande.

Ner i klass – spik

Spik även femte: Zoccer Wadd går ner i klass, möter bara ston, och över mastiga 2 640 meter maler hon sönder allt. Jag vet inte om det finns någon idiot som tänker svara när hon och Forsgren anfaller – men i så fall blir det synd om dem, inte Zoccer Wadd. I lördags mötte hon Noa Savoy och näst senast var det hästar som Prince Ata och Jetong som stod för motståndet. Nu är det ett gäng fröknar?

Luringar finns det gott om och jag har ett par intressanta. I V75-1 är förstås risken stor att Elsa Ur Dijon vinner, men eftersom jag gillar att ta risker garderar jag. Dart Vader är extremt bortglömd som två-procentare. Han är högkapabel och såg riktigt fin ut senast på Solvalla då han speedade till seger. Bäst är han med full dundring sista rundan. Minns ni förra våren? Då var han kusligt bra. Dags igen?

Mia Ham i V75-4 är mitt stora jackpot-drag. Hon är bara streckad på var åttononde och det är rena skämtet. Hon är startsnabb och bör brisa till ledningen. Näst senast gick hon som ett lyse efter grov startgalopp i ett V75-lopp.

Inför morgondagen har hon varit fin i ett provlopp och jag hoppas på spets-och-slut.

Helgens tips

Micke Nybrink ([email protected])