Pinsamt, Svanstedt!

SPEL

Nej, Åke Svanstedt, nu börjar det bli pinsamt.

Varför envisas du med att lura oss spelare?

Var det bara av ren tjurighet som du inte ville berätta att Gidde Palema skulle gå barfota även den här gången?

När Gidde Palema vann Olympiatravet i början av april var han ruskigt bra och dessutom 30–40 meter bättre än i tidigare starter. Vi som spelade V75 var chockade. Vi kände knappt igen hästen.

Förklaringen kom efteråt: Gidde tävlade barfota för första gången och effekten var, som sagt, våldsam.

Spelarkåren rasade. Vi var blåsta. Inför loppet hade stall Svanstedt meddelat att hästen skulle tävla med skor, något man sket högaktningsfullt i när det blev allvar.

Jag skrev om eländet och menade att det inte var alls bra, men trodde också att det knappast var en medveten mörkning av Svanstedt, bara rent slarv.

Jävlar vad fel jag hade.

Gick rakt i fällan

Svanstedt är en stormörkare. Jag kan inte tro annat längre. Han lurar oss med vett och vilja. Hur ska man annars tolka det faktum att han inför gårdagens start informerade att nu skulle det bli skor på Gidde, hovarna skulle sparas.

Själv gick jag rakt i fällan och dubblade mitt V75-system med Super Photo Kosmos; en Gidde med skor är nämligen en högst sårbar storfavorit.

Strax före loppet, när alla hade lämnat in, kom långnäsan. I tv fick vi höra att nog fasen gick Gidde Palema barfota även denna gång.

Travsporten anses numera vara en seriös sport. Annat var det förr när de flesta travtränare agerade som Svanstedt, ljög och undanhöll information för spelarna. Då var travet något högst suspekt. Jag hoppas inte att vi är på väg dit igen.