Elitloppet blir tyvärr Elitfloppet

Micke Nybrink: Det blir SM över kort distans

SPEL

Vad tror du om Elitloppet? undrar en läsare. Det är bara fyra veckor kvar nu.

Jag svarar så här: Elitloppet ser ut att bli Elitfloppet i år, tyvärr.

Eller – det blir SM över kort distans. Utlänningarna är för dåliga eller törs inte ställa upp.

Nästa onsdag på Valla, då jäklar, då vill vi se en ursinnig match mellan Scarlet Knight och From Above. Både Stefan Melander och Hultman meddelar nämligen att deras kanoner ska starta då.

Ja, gott folk, det här blir ett chicken-race: vem är kyligast av de två tränarna? Vem väjer först? Vem anmäler någon annanstans och kommer med bortförklaringar? Hoppas ingen, hoppas båda har stake och vill visa det, hoppas det smäller.

Elitloppet som sagt, glöm utlänningarna. Varenne, stackarn, han gökar bara numera. Så i år blir det SM över 1 609 meter och att en utländsk häst ska vinna känns lika troligt som att Saddam blir champion på Meadowlands.

Nåja, nästan i alla fall, fyraårige jänkaren Kadabra ska visst vara en sjuhelsickes travare, men tränaren Jimmy Takter är inte det minsta intresserad. Eller han kanske inte vågar komma? Är han möjligen skraj för det här gänget?

Så vilka hästar har kapacitet att stå som segrare i Elitloppet? Här kommer några av mina favoriter:

Victory Tilly

Okej, fick storstryk av Revenue men visst är han favorit i Elitloppet ändå? Johansson lär, elller rättare sagt måste, ha bättre trim på grejorna när det är dags. Får han ett bra spår i försöket kan det vara över.

Gigant Neo

Borde vara stekhet efter sina insatser i Frankrike under vintern och våren, men i söndags floppade han och var dessutom halt efteråt. Håller tummarna, Tarzan.

Scarlet Night

Toppfin i onsdags, inte alls lika hetsig som gången före, och om jag ska tippa någon nu säger jag att Scarlet vinner Elitloppet. Bara Melander håller i?

From Above

Travets Paula Radcliffe springer och nickar och ser smått skadskjuten ut. Men kapaciteten är våldsam och årsdebuten i fredags var helt okej. Slår de flesta på ren vilja, ingen rolig motståndare, backar inte en tum.

Revenue

Körs av Sveriges absolut skönaste travtränare, Kjell P, förlåt Lutfi Kolgjini, och kan allt när han har en bra dag. Tyvärr är det lite av rysk roulett över Revenue; klick, pang, klick? pang?

Veckans tips

Micke Nybrink ([email protected])