Jackpott – då duger en enkel bredsida

Micke Nybrink: Spikeld vinner med 20 meter - trots kuskminus

SPEL

Jackpott på V75 och det behövs en spik. Ingen konstig, ingen fräck, bara den vinner. En bredsida i öppet mål räcker.

Så det duger med Spikeld. Han vinner med 20 meter, trots kuskminus.

Sen gör jag en variant med två halvsäkra: Self Timer och Hilda Zonett.

Vinner en av dem så är jag hemma.

Det kan låta rörigt men att spela med två halvsäkra är lika enkelt som genialt. Vi använder världens mest simpla reducerade system, ”en av två”.

Gör så här:

Ta två V75-kuponger, singelstrecka Spikeld (V75-2) på båda.

På den första lappen spikar du även Self Timer i V75-1 (bara läget emot) och garderar sedan Hilda Zonett i V75-3 (vinner normalt, är lite ojämn), förslagsvis med Pegasus Boko och Eller, och kanske någon egen rysare som krydda.

Jag är svag för Rapid Blues

På den andra kupongen struntar du i Self Timer. Strecka i stället några motbud: 2, 3, 4, 5, 9, 10 känns givna. Sen lämnar du Hilda ensam i V75-3. Nu behöver bara en av dem vinna, antingen Self Timer eller Hilda: hästarna är ”halvsäkra”.

Resten av loppen, 4-7, fyller du i som vanligt med samma kusar på båda lapparna.

Jag har givetvis jobbat med omgången och vaskat fram två jackpottdrag som bara måste med.

Rapid Blues i svåra V75-6 är jag svag för. Han är en knatte och borde egentligen inte vara så bra – men det är som med humlan, ingen har sagt åt honom att han är oduglig. Rapid Blues kan verkligen det här, han har rätt inställning och i årsdebuten såg han jättefin ut. Läget kan förstås vara en katastrof, men också motsatsen: rygg på startsnabba Nobil Beautiful kan rent av vara en vinstlott. Jag ger inga garantier – har omsorgsfullt bränt mina skepp vid det här laget – men med klaff kommer Rapid Blues visslandes.

Vi syns i utbetalningsluckan...

Om pengarna är slut när det är dags att strecka i V75-7: chansspika Arki Zaragamba. Hon har varit ruskig i tre raka och från innern är det hyfsad spetschans. I ledningen lär hon inte förlora. Då går jag med i Jehovas igen. Nej, skärp dig nu din idiot, inget sånt där – folk blir som galna. Men hur som helst: spika, blunda i starten och håll för öronen i 20 sekunder. Öppna ögonen, sitter Arki i ledningen? Lysande. Vi syns i utbetalningsluckan.

Helgens tips

Micke Nybrink ([email protected])