Tuffa tag i årets duell

Micke Nybrink: Dålig förlorare? Klart som fan när man går back trots sju rätt två veckor i rad

SPEL

Receptet med Spikeld som V75-bank och ”en av två” på Self Timer och Hilda Zonett funkade – men sedan hände inte skvatt och sju rätt gav just inget.

Nej, nu ser jag fram mot morgondagen och årets duell i V65-1.

Lärdomarna från i lördags är väl att bakspår på 1 640 (Self Timer) är en katastrof, alltid, och att läget inte nog kan överskattas. Favoriter med framspår släpps rutinmässigt till ledningen inom riksspelen och sen delar byket på de fina prispengarna bakom. Det spelar ingen roll om favoriten är tveksam, ingen vågar syna och många potter (lopp) bluffas hem med ”knekt hög”. Jag känner mig lurad när jag spelat för tusenlappar och kuskarna ohämmat delar på pengarna (mina!) utan att slåss först.

Dålig förlorare? Klart som fan, det är inte särskilt kul att gå back trots sju rätt två veckor i rad.

Hilda är för sölig

Hilda Zonett förresten, inte stärkte hon sina eventuella elitloppsaktier i lördags. Hon är för sölig och Candelia borde hon förstås ha ätit upp och skitit ut. Men Hilda kan förstås bättre.

 Elitloppsligan i övrigt? Ja, många var ute och vässade i helgen. Tout ou Rien vann i Norge och nu har Kolgjini med stor sannolikhet två hästar i Elitloppet; Revenue betraktar jag som given. I Finlandia Ajo svimmade Super Photo Kosmos efter en tuff öppning. Han måste rycka upp sig. Franske Kiwi som vann krånglar och vill inte, och tvåan Lass Zefyr är ju ingen som tvingar fram kravallstängsel precis...

From Above spetsfavorit

Men i morgon blir det tuffa tag på Valla när ungtupparna Scarlet Knight och From Above ryker ihop i V65-1. Båda ska vara med i Elitloppet och allt kommer att avgöras i starten. From Above är explosiv bakom bilen och spetsfavorit.

Stefan Melander har egentligen bara ett alternativ om han vill vinna: att ladda för ledningen med Scarlet och fånga upp From Above. Men vågar han? Törs han riskera att det brinner i skallen på Scarlet igen? Eller bryr sig inte Melander om hur det går den här gången, kör ”prepare” och låter From Above glida undan? Inget vet. Dagen till ära ska From Above förresten tävla barfota runt om för första gången.

Hultman, som är ett föredöme när det gäller information till oss spelare, smyger inte undan något. Se, lyssna och lär, grabbar.

Veckans tips

Micke Nybrink ([email protected])